FAZÉK

Ízorgia! A legfinomabb hústekercs, amit valaha ettél!

Ha valami nagyon ütőset szeretnél a család asztalára tenni, amit kivétel nélkül mindenki imád, akkor ezt a receptet neked találták ki!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ha a hosszúhétvégére pakoltál a hűtődbe csirkemellet, sajtot és bacont, legalább az esélyed megvan arra, hogy elkészítsd ezt a finom sültet. Biztosan nem fogsz csalódni!

HOZZÁVALÓK

(4 főre)

2 egész csirkemell

20 dkg szeletelt bacon szalonna

30 dkg feta sajt, vagy más sajt, pl. mozzarella

5 cikk fokhagyma

1 tk kakukkfű

só, bors

olíva olaj

 

ÍGY KÉSZÍTSD:

  1. A csirkemellet vágd szeletekre. A szeleteket klopfold ki és enyhén sózd be.
  2. Mindegyik szeletre tegyél egy kis zúzott fokhagymát, ezt maszatold szét, majd szórd meg kakukkfűvet, sóval és borssal.
  3. A hússzelet egyik végére fektess keresztben egy hosszúkásra vágott fetadarabot, majd a fetát közrefogva csavard fel a húst.
  4. A töltött hústekercset tekerd körbe baconszalonnával. A tekercseket sorakoztasd tepsibe, locsold meg olíva olajjal.
  5. A tepsit fóliázd le és már mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe. Kb. másfél óra alatt lesz kész.

A fetától különlegesen finom és omlós, zaftos lesz a hús! A fűszerekkel összesülve ízorgia az eredmény!

Ha a hús mellé néhány szem paradiccsomot is dobsz, igazán ízletes köreted is lesz. Az utolsó percekre vedd le a fóliát, hogy a tekercsek teteje szépen megpirulhasson.

Karikázva is tálalhatod!

Az biztos, hogy ebből nem lesz maradék, az utolsó darabkákért ökölharcot vívtok majd!

Még egy ötlet:

Nem tolsz ki magaddal, ha szintén tepsiben készíthető köretet választasz hozzá - például ezt a zseniális újkrumplit -, így egyszerre letudod a kettőt.

 

 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?