FAZÉK

Itt a sültkrumpli-mennyország: Ilyen finomat még nem ettél!

Ropogós krumplirózsa baconnel és rengeteg rápirult sajttal: hmmmm... Muszáj egyszerre nagyobb mennyiséget készítened belőle, mert garantáltan rá fogsz kattanni!

A tepsis krumpli a sötét, téli délutánok egyik legkedveltebb falatozni valója. Hagyományosan vajjal kenegetve a legismertebb.

Most azonban megmutatjuk, hogyan emelheted magasabb szintre ezt az egyszerű ételt!

A szép és finom burgonyarózsa titka az előkészítésben rejlik. Első látásra kicsit talán kacifántosnak tűnik, de ha figyelmesen végignézed a képeket, pillanatok alatt elsajátíthatod te is a trükköt!

A megadott mennyiséget minimum kettővel szorozd fel, ha nem szeretnéd az egészet azonnal elölről kezdeni!
 
Hozzávalók:
2 nagyobb szem krumpli
4 ek. reszelt sajt
2 ek. apróra vágott bacon
1 dl olívaolaj

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
2. Vágd le a megmosott krumpli egyik harmadát.

3. Fordítsd meg, és egy hegyes, rugalmas késsel vagdosd körbe a krumplit évgyűrűszerűen, egészen a közepéig.


4. Fordíts rajta megint, és mintha vékony szeletekre vágnád, haladj körbe, de úgy, hogy a közepét kihagyod, hogy ne essen szét!
5. Kend be olívaolajjal és sózd meg, ültesd alufóliával bélelt tepsire.
6. Tedd a sütőbe, és 30 perc sütés után olajozd meg kicsit újra, majd tedd vissza a sütőbe újabb fél órára.
7. Ezt követően szórd meg a sajttal, illetve a baconkockákkal, és süsd további 5-10 percig.

Tipp:  Tehetsz a tepsibe a krumplik mellé egy-két rozmaringágat is, ha tovább szeretnéd fokozni az élvezeteket.
 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?