FAZÉK

Itt a megoldás, ha leégett a sütid

Adventkor a lakást megtölti a finom ünnepi sütemények illata. Azonban hiába sikerül tökéletesre az édesség, ha az elkészülte után a tepsid szinte használhatatlanná válik a leégett tésztától. Most megmutatjuk, hogyan tüntetheted el a konyhai balesetek nyomait egyszerûen és gyorsan.

Az ünnepek alatt bizony gyakran kapkodva főzünk. Egyszerre dolgozik a sütő, a mikró és a főzőlapok is, hogy a várva várt estére minden tökéletes legyen.

Az egyik legbosszantóbb dolog, ami ebben az időszakban érhet, ha leégnek a sütemények. A súrolással ugyanis órákat vesztesz a drága idődből. Íme, egy trükk, ami megkönnyíti a munkád!

Járj túl a teflon eszén!

A teflonbevonatú edények könnyebbé teszik a háziasszony dolgát a konyhában, azonban ha letapadnak, akkor nagy bajban vagy.  Ezt a felületet ugyanis sem kapargatni, sem erősen súrolni nem szabad. A bombabiztos megoldást a só jelenti, csak szórd a leégett felületre. Majd egy fél óra múlva egy ecetbe mártott puha ronggyal meleg víz alatt öblítsd el.

A tökéletes csapat

Üvegtepsik tisztítására egy egész csapatot kell bevetned, de megéri. Két evőkanál szódabikarbónát keverj össze fél pohár ecettel és egy kis vízzel, míg krémes állagot nem kapsz. Ezzel alaposan kend be a leégett felületet, majd mosogatószivaccsal töröld át a piszkos edényt. Meg fogsz lepődni milyen egyszerű.

Forralj és tisztíts!

A legdurvább lerakódást is 5 percen belül eltávolíthatod. Nem kell mást tenned, csak két evőkanál szódabikarbónát a piszkos edény aljára. Ezt öntsd fel egy liter vízzel, és forrald 5 percig. Ezután már akár egy papírtörlővel is megszabadulhatsz az eddig eltüntethetetlennek hitt leégéstől.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?