Létrehozva: 2016.01.20.

Itt a legújabb diétás őrület: forró leves reggelire!

Egyszerû, gyors és szénhidrátszegény reggelit keresel, mégis mindig a zsemlénél kötsz ki? Ebbõl nem lesz karcsúság! Inkább szokj rá arra, hogy reggelire levest eszel!

Szerző Ripost

A leves felmelegít, tele van zöldséggel, és sokáig eltelít. Ha van néhány adag a hűtőben, pár perc alatt megmelegszik, így már csak be kell kanalaznod – semmivel sem telik több időbe, mint megsütni és megenni egy pirítóst. Viszont a pirítósnál sokkal kevesebb benne a kalória és a szénhidrát, és rengeteg értékes, éltető  tápanyagot tartalmaz! Vagyis amellett, hogy délig nem leszel éhes, még fogyhatsz is tőle.

Nagy előnye, hogy átmelegít, és egyúttal folyadékot is viszel be vele a szervezetedbe!

Ha nincs időd megenni, akkor egy kávés termoszpohárban akár magaddal is viheted, csak egy kanalat kell bedobni mellé a táskádba.

A legegyszerűbb, ha tárolsz némi csirke- vagy zöldségalaplevet a mélyhűtőben, és előző este elkészíted a belevalókat: párolt zöldséget, szénhidrát csökkentett tésztát, húskockákat, húsgombócot... A krémlevesek is nagyszerűek, és jól tárolhatók. Nyáron a hideg gyümölcslevesek jelenthetik a megoldást. Ám ezeken kívül is van élet, mutatjuk a legjobb reggeli leveseket, amelyeket pár napra előre is elkészíthetsz, hogy reggel csak melegíteni kelljen.

Lencseleves

Hozzávalók:

3 teáskanál olívaolaj, 3 közepes sárgarépa meghámozva és kockákra vágva, 3 közepes zellerszár feldarabolva, 1 nagyobb fej hagyma kockákra vágva, 3 gerezd fokhagyma összenyomva, 2 l víz, fél liter lencse beáztatva, egy doboz konzerv paradicsom, 1 teáskanál kakukkfű, másfél teáskanál balzsamecet, 2 teáskanál só, 1 teáskanál fekete bors.

Így készítsd:

Az olajon párold meg a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert. Add hozzá a vizet, a beáztatott lencsét, a paradicsomot és a kakukkfüvet és a sót, majd főzd 30-45 percig. A végén ízesítsd balzsamecettel és borssal.

Csirkés-kukoricás bableves

Hozzávalók:

2 közepes hagyma, felkockázva, 1 zöldpaprika felkockázva, 1 evőkanál friss kakukkfű apróra vágva (vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű), só és bors, 2 evőkanál paradicsompüré, 70 dkg csont és bőr nélküli csirkecomb, 6 koktélparadicsom, felkockázva, fél dl Worcestershire-mártás, 25 dkg fagyasztott, morzsolt kukorica felengedve, 25 dkg fagyasztott, fejtett bab puhára főzve.

Így készítsd:

Forrósíts fel egy kevés olajat közepes tűzön egy nagyobb lábasban. Tedd bele a hagymát, a paprikát, a kakukkfüvet, másfél teáskanál sót és negyed teáskanál borsot. Időnként megkeverve párold 4-5 percig, amíg a hagyma barnulni nem kezd. Keverd hozzá a paradicsompürét add hozzá a csirkét, a paradicsomot, a Worcestershire mártást, és 3-4 dl vizet. Forrald fel, majd vedd le a lángot, és főzd körülbelül 15 percig, amíg a csirkehús meg nem fő. Szedd ki a csirkét a lábasból, ha szükséges, adj még hozzá vizet, tedd bele a babot és a kukoricát, majd 5-10 perc alatt főzd össze. Közben vágd apróra a csirkehúst, majd keverd bele újra a levesbe.

Zöldségleves

Hozzávalók:

egy doboz kukoricakonzerv, 2 evőkanál olívaolaj, 1 közepes hagyma, felkockázva, só és bors, 8 dl alaplé (vegáknak zöldségből, nem vegáknak csirkéből), 2 nagyobb cukkini hosszában félbevágva és vékonyra szeletelve, 25 dkg zöldbab, egy doboz konzerv paradicsom, 1,5 dl árpagyöngy

Így készítsd:

Forrósítsd fel az olajat egy nagyobb lábasban, párold meg rajta a hagymát 3-5 perc alatt, közben fűszerezd sóval és borssal. Add hozzá az alaplevet és fél liter vizet, forrald fel. Tedd bele a cukkinit, a zöldbabot, a kukoricát, a paradicsomot levével együtt és az árpagyöngyöt, majd fedő nélkül főzd addig, amíg az árpagyöngy meg nem puhul. Ízesítsd újra sóval és borssal. Lefagyasztva akár 3 hónapig is eláll.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

FAZÉK

Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

FAZÉK

Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

FAZÉK

Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet