FAZÉK

Íme, a magyar diétázók legújabb kedvence: Fahéjas-szilvás kevert süti

Villámsüti, amit bátran illeszthetsz bele a diétába! Illatos, omlós, zaftos! Egyszerûen kihagyhatatlan!

Egy igazi klasszikus és gyors süti kapott most új értelmet az Update táborban! Egy lelkes diétázó szénhidrát-csökkentett változatban készítette el ez az egyszerű öntött finomságot. Így most már diéta mellett is majszolhatod a szilvás süteményt!

 

De bármilyen szezonális gyümölccsel elkészítheted, mi most az őszi szilvás-fahéjas változatot mutatjuk meg.

A kevert tésztának számos előnye van, többek között, hogy igazán gyorsan elkészül, fél óra alatt megvan az összeállítástól a sütésig!

Ez a remek újítás ráadásul még diétás is, mert tésztája cukor és hagyományos liszt nélküli!

Fahéjas-szilvás kevert süti

Hozzávalók:

  • 26 dkg Update1 liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • édesítő ízlés szerint (Lovely Sweet)
  • 3 dl tej
  • ½ zacskó sütőpor

 

Így készítsd:

1.      Morzsold el a vajat a liszttel.

2.      Robotgéppel alaposan keverd el a többi hozzávalóval.

3.      Lisztezett, vajazott tepsibe öntsd a tésztát.

4.      Ültesd rá a gyümölcsöt, szórd meg fahéjjal.

5.      170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt csodálatosra sül. Esetleg tűpróbát érdemes csinálni.

Tipp:

Hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek a tészta aljára, hempergesd őket darált dióba vagy mandulába.

(Forrás: Zsólyomi Nikolett, Facebook)

 

 

És ezeket olvastad már?