FAZÉK

Így készül a vadashoz a tökéletes zsemlegombóc

Fantasztikus, ha van egy szuper recepted a vadashoz, de ne feledkezz meg a hozzávaló zsemlegombócról sem! A kettő együtt igazán ízletes.
címkék:

Te is imádod a vadételeket? Hazánkban szarvasból, őzből, vaddisznóból, nyúlból készítenek belőle a legtöbbet. Az egyik nagy kedvenc a vadas, amit nem csak marhából, hanem vadhúsból is elkészíthetsz. Ehhez a finomsághoz kihagyhatatlan köret a zsemlegombóc. Ha sok szafttal jár a főztőd, akkor a legjobb választás!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Mindmegette.hu

A zsemlegombóc viszonylag semleges, főtt köret a vadas viszont nagyon karakteres, így a vad íze dominálhat az ételben. A legfontosabb a gombócnál, hogy ne főjön szét a hús mellett. Együtt harmóniában a szafttal is imádni fogod!

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • 4 db (szikkadt) zsömle
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

Így készítsd el:

  1. Aprítsd fel vagy morzsold össze a zsemlét a lehető legkisebb darabokra.
  2. Tejet és a tojást keverd habosra, majd add hozzá a liszetet és keverd csomómentesre. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  3. Aprítsd finomra a petrezselymet, add hozzá a zsemlével együtt a tésztához, keverd össze az egészet jó alaposan.
  4. Forralj fel egy fazékban vizet, rakj bele egy kevés sót.
  5. Formázz a tésztából azonos méretű gombócokat, majd főzd őket készre közepes lángon, forrásban lévő vízben nagyjából 10 perc alatt.
  6. A kész zsemlegombócot hagyd lecsöpögni és tálalhatod is a vadas mellé.

Jó étvágyat!

Fotó: Mindmegette.hu

Tipp!

A gombócok elkészítésénél az egyik legfontosabb a helyes arányok betartása. A kész tésztánál érezheted, ha túl folyós lett, akkor rakj hozzá még egy kevés lisztet. Ezt kell nagyon jól eltalálni! Isteni lesz a friss vadas mellé!

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?