FAZÉK

Így kerül újabban a fokhagyma a pirítósra, ezt brutálisan finom

A fokhagyma a tél legerősebb immunerősítője, jó, ha minden nap eszel belőle egy keveset. Ezt az egyszerű trükköt próbáld ki!

A fokhagyma konfitálás egy olyan módszer, ahol a fokhagyma harsány íze megváltozik, szinte édeskés, karamellizált és nagyon krémes állagú lesz. Néhány éve nagyon felkapott ez az eljárás a gasztronómiában, nem véletlenül. Ha isteni ízeket szeretnél reggelire, készítsd el így a fokhagymát, és a hűtőből bármikor előveheted. Akár váratlanul betoppanó vendégeket is megkínálhatsz vele, hiszen előételnek is remek megoldás. Íme a végtelenül egyszerű recept:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fokhagyma konfitálás

Fokhagyma konfitálás

Fokhagyma konfitálás Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók:

  • 4 fej fokhagyma
  • 1 csésze olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • csipet őrölt chili
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. őrölt bors

Így készítsd el:

  1. Hámozd meg a fokhagymát, a gerezdeket rakd bele egy jénaiba. Öntsd fel olívaolajjal, add hozzá a fűszereket és a fűszernövényeket. Fontos, hogy a gerezdeket teljesen ellepje az olaj!
  2. 180 C fokon nagyjából 1 órára rakd be a sütőbe.
  3. Várd meg, amíg kihül és tedd egy sterilizált üvegedénybe az olívaolajjal együtt. Tartsd a hűtőben.
  4. Isteni lesz egy pirítós kenyéren.

Jó étvágyat!

A puha gerezdeket nem csak pirítósra, de szendvicsekbe is teheted. Tálalhatod sült húsok és sajtok mellé. Készíthetsz belőle szendvicskrémet, fűszervajat, de teheted salátába is. Pár szem rengereget dob a köreteken is. A hagymalekvár is ezzel a módszerrel készül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?