FAZÉK

Ez a filléres finomság a húsvéti asztal sztárja, próbáld ki te is

Mutatjuk a tökéletes újhagymás tojáskrém receptjét.
  • Szerző:

Itt a húsvét, és nincs is annál finomabb, mint egy ízletes tojáskrém! Könnyű az elkészítése, rendkívül tápláló és változatosan elkészíthető. Bármilyen alapanyaggal feldobhatod, legyen az zöldség vagy akár hús is, attól függően, hogy mi van épp a hűtődben! A megmaradt húsvéti tojásokat is felhasználhatod, friss kenyérre vagy pirítósra kenve isteni lesz!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Az újhagymás tojáskrém hozzávalói:

  • 6 db tojás‌ ‌
  • 60 g szoba-hőmérsékletű ‌vaj‌ ‌
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • só‌
  • bors‌ ‌
  • 2 – 3 szál újhagyma

Így készítsd el:

A tojásokat forrásban lévő vízben főzd 10 percig, hogy kemények legyenek, majd hűtsd le hideg vízzel. Miután megpucoltad, villával törd össze, vagy nagy lyukú reszelőn is lereszelheted a főtt tojásokat. Egy nagy tálban keverd össze a szobahőmérsékletű vajat a majonézzel és a mustárral, majd add hozzá az apróra tört tojásokat is. A tojáskrém készítése során a vaj, a majonéz és a mustár mennyiségén nyugodtan változtathatsz, attól függően, hogy darabosabb vagy krémesebb tojáskrémet szeretnél kapni. Ízesítsd sóval, borssal, majd az apróra vágott újhagymát is keverd bele a tojáskrémbe, majd fogyasztásig tedd a tálat a hűtőbe. Tálaláskor a tetejére szórj friss petrezselyemzöldet, paradicsommal és uborkával kínáld! Kenheted friss kenyérre vagy meleg pirítósra is, az ízélmény csodálatos lesz!

Tippek:

  • újhagyma helyett használhatsz apróra vágott lilahagymát, medvehagymát vagy akár vöröshagymát is

  • ha nincs otthon vaj vagy könnyedebb állagra vágysz, használhatsz tejfölt is helyette. Ebben az esetben körülbelül 2 evőkanál tejföl kell a tojáskrémbe.

  • dúsíthatod apróra vágott piros paprikával vagy piros retekkel

  • ha húsosan szeretnéd, apróra vágott sonkát is adagolhatsz a tojáskrémbe. A húsvéti főtt sonkát nyugodtan felhasználhatod hozzá, nagyon jól illik a tojáskrémbe.

  • ha szereted a sajtos ízvilágot, rakhatsz bele pluszban sajtkrémet is, ebben az esetben ügyelj az arányokra, mert kevesebb vaj vagy tejföl is elég lesz a krémes állag eléréséhez

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?