FAZÉK

Használd így a narancsot karácsonykor és nem bánod meg!

Itt a tökéletes és gyorsan elkészíthető ünnepi nasi: házilag kandírozott vérnarancs szeletek étcsokoládéba mártva! Ezzel az ízletes és elképesztően egyszerû finomsággal mindenkit leveszel a lábáról, próbáld csak ki!

Csokoládé és vérnarancs együtt? Igen! Ez a fantasztikus kombináció  igazi ünnepi hangulatot varázsol majd egész karácsonykor, ráadásul az étkezések közötti nasizást is könnyedén megoldottad! Mennyei az íze, egyszerű elkészíteni, mutatjuk!

Étcsokoládés vérnarancs szeletek

Hozzávalók:

  • 2 db vérnarancs
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 dl víz
  • 5 dkg keserű csokoládé apróra törve

Így készítsd:

1. A narancsokat szeleteld fel. Egy kés segítségével óvatosan távolítsd el a magokat.

2. Keverd össze a cukrot, a vizet és a szirupot egy széles és mély serpenyőben és addig forrald, amíg a cukor feloldódik.

3. Add hozzá a narancsszeleteket és fedő nélkül alacsony hőfokon kb. 1 órán keresztül párold a szeleteket.

4. Amikor a narancsszeletek már szinte átlátszóvá válnak, óvatosan emeld át őket egy rácsra és hagyd így hűlni legalább fél napot. Ezalatt az idő alatt  szépen megszáradnak a szirupos létől.

5. A csokoládédarabokat vízgőz fölött olvaszd fel majd mártogasd bele a narancsszeleteket, majd 10-15 percre rakd a hűtőszekrénybe fogyasztás előtt.

A végeredmény valami zseniális! Csodálatosan szép, illatos, kívánatos desszert, mely az ünnepi asztal dísze lesz!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?