kulcsár edina
Kicsit megpuhult a hűtőben a maradék gyümölcs? Ki ne dobd, inkább használd fel! Ez a finom gyümölcsös süti az egész család napját feldobja majd. Ráadásul alig pár percedbe kerül a finomság elkészítése.
Nem ették meg a gyerekek a gyümölcsöt, és már kezd puhulni? Ha már kicsit szottyadttá vált, de még nem romlott, eszedbe ne jusson pazarlóan kidobni! Rejtsd el a sütiben, így még a válogatós családtagok sem fogják visszautasítani! A kevert gyümölcsös süti nagy előnye, hogy minden maradék gyümölcsöt fel tudsz hozzá használni – akár vegyesen is -, és messze nem olyan macerás az elkészítése, mint a piskótáé. Csak bekevered a tésztát, rászórod a gyümölcsöt, megsütöd, és máris az asztalon illatozik a finom gyümölcsös süti, amelynek senki sem tud ellenállni.
Lássuk, hogyan tudod kihozni a legjobbat a maradék gyümölcsből! Az egyetlen titok, hogy mindent ugyanazzal a 2,5 – 3 dl-es bögrével mérj. Ha kisebb adagot sütsz, akár a joghurtos poharat is használhatod a méréshez, a lényeg, hogy minden hozzávalót ugyanazzal az űrmértékkel mérj.
Hozzávalók: