kulcsár edina
Az olaszok kedvenc desszertje, a tiramisu idén karácsonykor a gesztenyepürével házasodott össze. Máris mutatjuk, hogy készül a gesztenyés tiramisu.
A tiramisu a legjobb desszertek egyike – különösen az ilyen, konyhai feladatokban bővelkedő időszakokban, amilyen a karácsony. Pár perc alatt összeállíthatod, és utána már csak állnia kell néhány órát a hidegben, hogy összeérjenek az ízek. Arról pedig, hogy a karácsonyi tiramisu-változat kicsit különlegesebb legyen, mint egy szimpla desszert, a gesztenye gondoskodik. De vajon miért olyan különleges a gesztenyés tiramisu?
Kedvenc téli desszertünk, a gesztenyepüré alapanyaga, vagyis a gesztenye tele van hasznos vitaminokkal, például B-vitaminokkal, C- és E-vitaminnal, ásványi anyagokkal és rosttal, így nemcsak finomabbá, hanem egészségesebbé is teszi a karácsonyi desszertet. Ha még különlegesebben akarod tálalni, akkor ne egy nagy tálba rétegezd a gesztenyés tiramisu hozzávalóit, hanem külön, kis poharakba. Lássuk, hogyan készül a gesztenyepüré és a tiramisu kombinációja!
Hozzávalók (8 adaghoz):
Így készítsd el: