kulcsár edina
Nincs is istenibb csemege az édes főtt kukoricánál, ami szinte kötelező nyáron strandolás közben vagy nyaralás során.
Ha te is odavagy érte, akkor érdemes otthon is minél többször elkészítened ezt a finomságot, mi pedig megmutatjuk a tökéletes főtt kukorica elkészítésének a titkát!
A kukorica jó rost- és tápanyagforrás, amely segíti a káros méreganyagok kiürülését a szervezetből. A kukoricában számtalan vitamin található, ezek közül a legjelentősebb az A-, B1-, B2-, és B6-vitamin, valamint C-és E-vitamin. A B1-vitamint más néven boldogságvitaminként is emlegetik, mert rendszeres fogyasztásával javul a kedélyállapot. Feszültség és rosszkedv esetén egyaránt ajánlott!
A kukorica ásványi anyag tartalmát is érdemes megemlíteni: nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, káliumot, kalciumot, ként, magnéziumot és folsavat is. A kukorica hajából készült főzet pedig nagyon hatásos húgyúti fertőzésekre, vizelethajtásra, a prosztata problémáit is természetes módon kezelni lehet vele.