FAZÉK

Finom reggeli: így készítsd el a tökéletes keménytojást!

Felejtsd el a főzést! Ezzel a módszerrel nem érhetnek meglepetések többé!

Felejtsd el a főzést! Ezek után te is csak így készíted majd a keménytojást!


Finom, tápláló és szuper egyszerű elkészíteni! Még egy kezdő szakácsnak sem okoz gondot a keménytojás főzése. Vagy mégis?

Sokszor előfordul, hogy nem fő meg elég keményre a sárgája, vagy pucolás közben lejön a fehérje nagy része a héjjal együtt.
Mostantól búcsút mondhatsz ezeknek a hibáknak! Megmutatjuk a tökéletes keménytojás titkát!

Íme a helyes módszer:


1. Tölts egy fazékba kb 2,5 cm vizet

2. Helyezz a fazékba egy gőzölőkosarat vagy fém szűrőt.

3. Fedd le az edényt és forrald fel a vizet

4. Tedd a tojásokat a szűrőbe és fedd le.

5. Főzd 11 percig, közben készíts elő jéghideg vizet egy tálban


6. Tedd a tojásokat a hideg vízbe

Kész is  a fehérjedús reggeli, mely tökéletes saláta- vagy szendvics alapanyag!


 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?