FAZÉK

Felejtsd el a vegetát a levesbe, itt a paprikabomba

Ismét egy egyszerû, de igazán remek ötlettel állt elő a magyar szuper háziasszony. Mutatja a legszuperebb trükköt, amivel télen is ugyanúgy élvezhetjük a friss ízeket , mint a nyár kellős közepén.

Soha többé nem kell szárított, ízfokozókkal telepakolt ételízesítőket használnod! Próbáld ki ezt az egyszerű, de szuper ötletet, amit Boros Vali, a  magyar háziasszonyok gyöngye talált ki!

Valika mindennap főz a családjára és télen is igyekszik belevarázsolni az ételekbe a legjobb ízeket, ugyanakkor megveti a tartósítószerekkel kezelt konyhai alapanyagokat. Hosszú évek gyakorlata során arra jött rá, hogy a nyár legfrissebb ízeit három fűszer: a zeller, a lestyán és a petrezselyem adja vissza, ám ami még ennél is intenzívebb hatást kelt, ha az említett fűszereket zöldpaprikával kombinálja.

Adódott is a praktikus ötlet:

megtömi a paprikafejeket fűszerekkel és így lefagyasztja őket.

Télen, amikor húslevest vagy gulyást főz, csak előkap egy-egy fűszeres paprikabombát a fagyasztóból és bedobja az ételbe.  A friss illatok, aromák olyan intenzíven oldódnak ki belőle, hogy az valami csoda! 

Ezt a remek ötletet bátran használhatod húsleves, gulyás ízesítésére, vagy olyan ételekbe, amelyekhez jól illenek ezek a fűszerek. Ilyenek a zöldséglevesek, pl. a karalábéleves, karfiolleves vagy akár a töltött paprika.

Forrás: http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?