FAZÉK

Fantasztikus vacsorát főzött feleségének a nyíregyházi férfi

Mire Piroska hazaért, az asztal közepén gőzölgött a csábító vacsora. Egy kevés tejföllel a tetején. Hát lehet ennek ellenállni?
  • Szerző: D.K.

Aki igazán szeret, nem köti az érzelmeit egy bizonyos naphoz – így lehet ezzel a Nyíregyházán élő Minczér házaspár. Eleve igyekeznek egymás közt megosztani a feladatokat, de József a minap gondolt egy nagyot és meglepetés vacsorával várta otthon a feleségét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Annyira finomra sikerült az étel, hogy Piroska lefotózta, és a képet megosztotta a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban. S hogy mi volt az a bizonyos fantasztikus vacsora? Lecsós nokedli! Naná, hogy a kívánatos étel láttán sokak fantáziája beindult, mert ugyan manapság már kevesen készítik így a lecsót, de régen igen kedvelt volt nokedlivel. A recept szerint a már majdnem kész, kolbászos lecsóba kell beletenni a frissen kifőtt nokedlit, gyenge lángon hagyni kell még 2 percig rotyogni, és kész is! A végeredmény isteni szaftos, ízletes étel!

Mutatjuk is, íme:

Lecsós nokedli, Fotó: Minczérné Piroska

 

Naná, hogy a kívánatos lecsó láttán sokak fantáziája beindult, mert ugyan manapság már kevesen készítik így, de régen igen kedvelt volt nokedlivel. Sokan nemcsak magát a lecsós nokedlit dicsérték meg, hanem gratuláltak az asszonynak, hogy ilyen házias férje van. Sőt, akadt olyan kommentelő is, aki azt üzente, az ilyen férjre vigyázni kell.

Mi is kíváncsiak lettünk, és megkerestük a feleséget, Piroskát. Ő természetesen meglepődött kérdéseink hallatán, de azért elmondta, hogy tényleg szerencsésnek érzi magát, jól választott párt annak idején.

Még annyit elárult, hogy férje, József a kőműves szakmában dolgozik, viszont hobbija a főzés, így gyakran ragad otthon fakanalat. Talán épp eredeti szakmájából adódóan a konyhában is precíz, aminek a felesége nagyon örül, hiszen párja nem hagy maga után hegyekben álló mosatlant. Ám a dicséretnek még nincs vége, hisz Piroska azt mondja, az ő férje minden ház körüli munkában szívesen segít.

József még főzőversenyen is indult Fotó: Minczérné Piroska

Nyáron ez még szabadtéri főzéssel is kiegészül, hisz József olyankor a kertben alkot: az egész család számára bográcsban főz isteni pörköltöt, gulyást vagy halászlét. Az ügyes kezű kőműves főzőversenyen indult, ahol szép eredménnyel végzett. Gratulálunk!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?