kulcsár edina
Nemcsak háztartási praktikákhoz, de sütés-fõzés közben is segítséged lehet a szódabikarbóna. Eszméletlen ötleteket mutatunk!
Fantasztikus segítséget nyújt a szódabikarbóna a konyhában! Igazi aduász, ha szeretnél néhány fogást felturbózni. És hogy mi mindenre is jó pontosan? Máris mutatjuk!
1. Mosd a gyümölcsöt és zöldséget szódabikarbónás vízzel! Tökéletesen fertőtlenít, és tartósabbá válik a frissességük is!
2. Szórj egy teáskanál szódabikarbónát a csirke főzővizébe! Omlósabb, fehérebb lesz a hús tőle, mint valaha.
3. Adj fél teáskanál szódabikarbónát minden 3 tojás után a rántottába vagy omlettbe. Könnyű, laza, laktató lesz az eredmény, melyet imádni fogsz.
4. A nyers halat áztasd szódabikarbónás vízbe 1 órán át, mielőtt elkészíted. Elűzi a sokak által nem kedvelt halszagot, így csak az ízek tökéletes élménye marad.
5. A paradicsomos ételekhez adj 1 csipet szódabikarbónát! Az ízek változatlanul finomak maradnak, viszont csökken az étel savtartalma, így sokkal kellemesebb lesz az élmény a gyomornak.
6. Palacsintát is készíthetsz szódabikarbónával, egészen különleges lesz így a desszert tésztája.
7. Amikor előre beáztatod a babot, szórj kevés szódabikarbónát a vízbe. Könnyebben emészthetővé válnak így a hüvelyesek, kellemesebb élmény lesz fogyasztani a finom falatokat.
8. A fasírtot is bátran lazíthatod szódabikarbónával! Ha ezt az eljárást alkalmazod, nem kell zsemlét vagy kenyeret tenned a masszába, vagyis igazán diétás lesz így a húspogácsa.
9. A legnagyobb királyság mégis az a fantasztikus hatás, amit a szódabikarbóna a piskótában véghezvisz. Valami fantasztikusan könnyű és levegős lesz a sütemény, ha szódabikarbónával készül.