FAZÉK

Ezt a rántott húst imádják legjobban a férfiak, mutatjuk az újítást!

Ha így panírozod be a húst, nemcsak porhanyósabb lesz, de jóval kevesebb olajat is szív magába!
  • Szerző: Ripost

A legnépszerűbb ételeink közé tartozó rántott hús korántsem mondható egészségesnek a sütés közben magába szívott olaj mennyisége miatt!

Kevésbé ismert, de a panír zsírszívó képessége miatt a bebundázott húsok, zöldségek akár súlyuk 10 százalékának megfelelő zsiradékot is magukba szívhatnak. Márpedig egyáltalán nem elhanyagolható, hogy mennyi felesleges zsiradék jut szervezetünkbe egy-egy kiadós rántott húsos ebédnél, vacsoránál!

Készítsd így a rántott húst, garantáltan megszabadulsz  a felesleges kalóriáktól!

Járj a férfiak kedvében panírozáskor!

Panírozáskor használd ki az alkohol zsírtaszító tulajdonságát! 

Nemcsak a felesleges olajtól szabadulhatsz meg, hanem hihetetlen omlós rántott húst készíthetsz így. Panírozásnál egyszerűen keverj a felvert tojáshoz tojásonként 1 evőkanál alkoholt (vodka, házi pálinka egyaránt megteszi), majd panírozd be a húst a szokásos módon, vagy használd ezt az egyszerű trükköt.

Figyelj az olaj hőmérsékletére!

Kirántott ételek sütésekor nagyon fontos, hogy optimális legyen az olaj hőmérséklete! 

Minél alacsonyabb az olaj hőmérséklete, annál több felesleges zsiradékot szív magába a panír. Ugyanilyen rossz, ha a kívánatosnál sokkal forróbb olajjal dolgozol. Ez esetben ugyanis a magas hőmérséklet miatt a bepanírozott hús vagy zöldség rengeteg nedvességet veszít sütés közben.

Ha túl forró az olaj, az ételben lévő víz a hirtelen hőtől gőzzé változik, a távozó gőz viszont pórusokat nyit az ételen, ezeken keresztül beleszivároghat a zsiradék!

Sütést követően papírtörlőre szedd a húst, kiszívja a bundában lévő olaj nagy részét!

További tippek rántott húshoz:

  • Variáld a panírt, a gyerekek imádni fogják! Itt találod a pattogatott kukorica bundában sült rántott hús  receptjét! 
  • Sütéskor nem csak az ételbe szívódott felesleges olajjal, hanem a konyhádba szétterülő zsírszaggal is meg kell küzdened! A szellőztetésen kívül még az alábbi hasznos praktikákat is alkalmazhatod, hogy mielőbb megszabadulj a kellemetlen szagoktól!
  • Szereted a rántott húst, de nem szeretsz panírozni? Akkor kattints ide a legegyszerűbb rántott hús receptjéért!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?