Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2017.11.05.

Ezért ne dobd ki a paprika csumáját, elképesztő, mire használhatod

Egy véletlen elszólás lavinát indított el a magyar háziasszonyok körében. Elképesztõen heves vita alakult ki, hogy jó-e valamire, s ha igen, vajon mire a paprika csutkája.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni: nagyanyáink jól bevált trükkjei ma is működnek és hasznosak! A régvolt időkben nyilván a szűkösség szülte az ötleteket, miért is ne alkalmaznánk ezeket mi is? Legyünk átgondoltak, spóroljunk! Bizony, egyre többen nyúlnak vissza a háztartásban a régi módszerekhez, drága szerek helyett szódabikarbónával, ecettel takarítanak, s lám, lám így is ragyog a lakás! Sajnos a régi remek ötletek közülük sok lassan a feledés homályába merül, ezért külön öröm, amikor felbukkan a múltból egy-egy zseniális megoldás.

Most éppen a paprikacsuma van műsoron! A befőzési szezon ugyan lecsengett, de vélhetően ennek kapcsán vetette fel egy háziasszony, hogy ő bizony nem dobja ki a paprika csutkáját, inkább belefőzi a húslevesbe, hiszen finom ízt ad neki. Lett is nagy ribillió a magyar háziasszonyokat tömörítő Facebook-csoportban! Többen fölöslegesnek, ostobaságnak gondolták a paprikacsutka ilyen módon történő hasznosítását - mondván úgyis annyi minden kell a rendes húslevesbe, nem pont egy konyhai hulladéktól lesz igazán jó íze...

Ugyanakkor sorra jelentkeztek olyan hölgyek is, akik bizony nem dobják ki a csutkát, sőt, újabb remek ötletekkel álltak elő! Nézzük csak, mik ezek:

Tiborné Lukács Én is belefőzöm, amikor pl. lecsót csinálok, nem dobom ki a csumát. Télen, ha veszek paprikát, 1-2 db-ot, a csumája hétvégén a levesben landol.

Irén Horváth Én még a lecsóba is beleszelem, mi így szeretjük. De én zöld fűszerpaprikát használok, októberben, ami nem pirosodik meg, azt lefagyasztom. Mivel sokat termelek, sok zöld is marad, szinte mindenbe nagyon finom.

Jutka Sipos Mikor paprikát pucolok, a csumát mélyhűtőbe teszem, és mikor húslevest főzök, akkor használom, ezt csinálom a káposzta és karfiol torzsájával is. Kár eldobni!

Irénke Molnárné Csekő A magházánál a legízletesebb a paprika, én is összegyűjtöm és levesbe teszem.

Ságiné Sereg Éva ÉN TESZEK BELE PAPRIKÁT, HA CSAK CSUMA VAN, HÁT AZT!

Zsuzsa Welsch Amikor nem telik egész paprikára, azt az egyet be kell osztani, a pörköltbe is, akkor a csuma pont elég a levesbe, gondolom, ez még a régebbi időkben volt így.

Marika Sánta A régi szegény időkben, pl. ha zakuszkát készítettél, kicsumáztad a paprikát, felfűzted és megszárítottad, majd a levesnek pont úgy megadta az ízét, ha belefőzted!

Kazinczy Tímea Ex-anyósom anno összegyűjtötte, semmit nem dobott ki. Ment a fagyóba, majd télen a levesbe.

Katalin Koncz Mivel Svédországban ritkán lehet kapni TV paprikát, a csumáját megspórolom kevés paprikával együtt és azt teszem húslevesbe, pörköltbe. De anyukámtól is láttam anno.

Ullmann Krisztina Én is rakok bele :-D isteni ízt ad a levesnek :-)

Kovács Sándor Én is hallottam, sok éve az erőlevesbe rengeteg paprikatorzsát és csumát tettünk és sok mást is. A végén 5-8 tojás fehérjével derítettük és nagyon finom volt. Persze ez a vendéglátás.

Gabriella Farkasné Simon Elárulom, hogy én a főzelékekbe is teszek. Paprikát és paradicsomot is. Kivétel a kapor-, sóska-, és spenótfőzelék.

Andrásné Koloszár Akkor még nem hallottatok csutkapörköltről!?
Bizony ám!

Zsuzsanna Kecskésné Szappanos A nagymamám lecsója volt a legjobb.. a neve ....csumalecsó... isteni volt az íze! Nem dobtak ki szinte semmit. Én is egészben teszem a levesbe is, és nagyon jó szerintem..

Noll Zsóka Én is bele szoktam a levesbe tenni, nagyon jó íze lesz.

Rozi Sulyok Ha nem is csumát, de egész zöldpaprikát főzök bele. Belegondolva, ha nem lenne idehaza paprikám, csak egy csuma, simán belefőzném!

 

Andrásné Sipos Amikor már nincs paprikám, bizony az elfogyasztott paprika csumáját a levesbe teszem, mag nélkül. Azt lemorzsolom...

Magdi Csaba Lecsó főzésnél mindet lefagyasztom és pár darabot télen belefőzök a levesbe!!! Kötelezőőő!

Kiss Gáborné Németh Éva Én csak a csumáját rakom bele, pedig van bőven paprikám /magostul/.

Róka György Én sose szedem ki a paprikából! Sőtt, ha pörkölt is készűl az abba tett paprika csumáját is bele teszem.
Úgy is leszűröm a végén!

Kovács Lászlóné Ludikár Teréz A paprika szárát, és a zöldes tövét levágom, és csumástól teszem a levesbe

Kovács Henriett Mindig teszek bele, anélkül nem húsleves a húsleves!

Marika Benigni Ha szegény az ember....... nem dobja ki a csumát..... és ha húslevest főz, ugyanúgy megízesíti, mint az egész paprika.....

Emese Tünde Wöller Igen hát! Gyermekkoromban, nyáron mikor lecsó volt főzve, vagy töltött paprika, vagy télire a káposztával töltött paprika el volt téve, a csumák cérnára fel voltak fűzve, megszárítva, s télen húslevesbe, csorbákba, pörköltbe mindig 2-3 darab bele volt főzve... Jó ízt adott, s ésszerűen volt hasznosítva...

Szmrekné Dankó Ágnes Én nyersen is megeszem.A legjobb!

Szabó Terézia Én is a csutkáját szeretem a legjobban. Sőt ha leszórjuk róla magot, olyan finom pörköltet lehet készíteni belőle, hogy csak na. Egy idős nénitől tanultam, " csutkapörköltnek " hívta, finom mint a velő. Én legalábbis szeretem !

Tenger Anita Nahát már megint tanultam valami újat. Soha nem teszem bele a csutkát, mert anyukám és a mamáim se tették, de ha tényleg olyan finom lesz a leves tőle legközelebb beleteszem!

Erika Lénártné Selyem Ha van, mindig teszek bele. Sokkal jobban ízesít, mint a paprika húsa. Persze egészben teszem bele, de ha van helyem a mélyhűtőben, e célból lefagyasztom a lecsó paprikacsumáit.

 

(Forrás: Vali Hagyományos Konyhája, Facebook)

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

metropol.hu

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

mandiner.hu

„Magyarország az utolsó hely Európában, ahol a konzervatívok összegyűlhetnek” – nyílt levél a NatCon-botrány után

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

vg.hu

Itt nyitja meg új, budapesti üzletét a Penny

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

mindmegette.hu

Ördög Nóra erre a népszerű magyar ételre bukkant Tajvanon

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

FAZÉK

Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

FAZÉK

Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

FAZÉK

Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet