FAZÉK

Ez az ősz kedvence: isteni szendvicskrém cukkinből

Egy finom cukkinikrém egy szelet kenyérre? A padlizsánkrém kistestvére gyorsan az asztalodra kerülhet. Mutatjuk a receptet.

Ez az az időszak, amikor csak úgy roskadoznak a kertek és a piac is a cukkinitől, így zseniális ételeket készíthetsz belőle. A rengeteg étel közül a reggelit se felejtsd el, kenyérre is fantasztikus, egészséges krémet dobhatsz össze cukkiniből. Ebben az egyszerű zöldségben alig van szénhidrát, magas a víztartalma és rostokban is gazdag. Ez a szendvicskrém nagyon gyorsan elkészül, a diétás túró sem marad ki a receptből! Még a fogyás is garantált, ha szénhidrátszegény kenyérre kened.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db 40-50 dkg körüli cukkini
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 csomag kapor
  • 150 g túró vagy krémsajt

Így készítsd el:

  1. Vágd fel a hagymát apróra, majd reszeld le a répát. Darabold fel a cukkinit szintén apró kockákra.
  2. A hagymát olajon 2-3 percig pirítsd, majd add hozzá a répát és süsd tovább 1-2 percig.
  3. Jöhet bele a cukkini is 2-3 percre. Közben jól keverd össze és sózd, borsózd meg!
  4. Lefedve 10-15 percig párold, de néha keverd meg közben. Add hozzá a fokhagymát, és hagyd kihűlni.
  5. A kaprot aprítsd fel. Botmixerrel keverd össze a cukkinis alapkrémmel, és add hozzá a túrót is.
  6. Az így kapott kész krémet tedd hűtőbe és bármikor előkaphatod.

Jó étvágyat!

Cukkini

Színe a sötétzöldtől a csíkozott, esetleg cirmos szürkészöldön át a sárgáig sokféle lehet. Formája lehet hosszúkás vagy körte alakú, de létezik gömbölyű változata is. Rendszerint egészen zsengén szedik, mert ilyenkor a legjobb az íze. Sokoldalúan felhasználható. Nyersen salátákban és savanyítva, hőkezelve héjastul vagy hámozva, magjaival, ill. kikaparva, grillezve, pirítva, rántva, főzeléknek és levesben is finom.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?