FAZÉK

Ez a tavaszi finomság jobb, mint a pogácsa

Néha a legegyszerûbb ételek a legfinomabbak. Ezt a sós harapnivalót eheted magában egy kis majonézes mártással, de krémlevesek mellé is kínálhatod.

Spárga leveles tésztába tekerve

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt a tetejére

Így készítsd el:

1. A spárgákat mosd meg ( ha szükséges hámozd ), és enyhén sós, forró vízben 5-6 percig párold, hogy roppanós maradjon.

2. Szedd hideg vizes tálba, csöpögtesd le, és papírtörlőn felsorakoztatva itasd le.

3. Vágd le a leveles tésztából a szükséges mennyiségű csíkot, és tekerd a spárgákra. Sütőpapírral bélelt tepsire tekerd fel, kend meg a tésztát a felvert tojással és a tetejét szórd meg a reszelt sajttal

4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre.