kulcsár edina
Az ünnepi forgatagban jönnek-mennek a vendégek és jó lenne valami egyszerûen elkészíthetõ, sós finomsággal elõrukkolni? Akkor csinálj szendvicsekbõl tortát! A variációk száma végtelen, engedd szabadjára a fantáziád!
Elsőre talán furcsán hangzik, de miért ne készíthetnél sós tortát? Látványos finomság, mely az ünnepi asztalod dísze lehet. S, hogy mi kell hozzá? Természetesen jöhet minden, amit egy szendvicsre tennél.
Kenheted a tortádat boltban kapható szendvicskrémekkel, de tejfölből, túróból, tojásból és natúr krémsajtokból te magad is összeállíthatsz valami finomságot. Kipróbálhatod klasszikus körözöttel, de a snidling és kapor is remekül passzol egy ilyen sós tortához.
A legegyszerűbb, ha szendvicskenyérből állítod össze a tésztádat, és nem felejtkezel el a közé kerülő hús és sajtszeletekről sem. Használhatsz füstölt vagy sima sonkát, de akár vékony halszeletekkel is próbálkozhatsz.
Engedd szabadjára a fantáziád, légy kreatív és gondolkozz színekben. Jöhet minden, ami zöld és piros. Használj salátaleveleket, retket, paradicsomot, citromot vagy szőlőszemeket.
TIPP: Lehet a torta gömbölyű vagy szögletes is.
A különböző rétegeket rakhatod hosszúkás, vagy gömbölyű formára is.
Használhatsz a rétegek közé különböző csírákat, vagy akár tojáskrémet.
Kerek alakú nagyobb cipót is felvághatsz torta szerűen szeletekre.
A főtt tojásos díszítés igazi húsvéti hangulatot kölcsönöz egy ilyen tortának.
A sós krémeket akár tortadíszítő habzsákkal is felnyomhatod a szendvicstortád tetejére.