FAZÉK

Ez a hozzávaló a tökéletes tojásrántotta titka, de ezt mindenki elfelejti

Szeretnél egy krémesen lágy, omlós és ínyenc rántottát készíteni? Két csoportja van a rántottakészítőknek, de mindkettőnek tudunk újat mutatni.
címkék:
  • Szerző: A

A rántottarajongók egyik fele tejjel készíti a rántottát, a másik fele tej nélkül.  A titok azonban a tejfölben rejlik. Ettől lesz pikánsan édes és savanykás ízű, az állaga pedig krémesen lágy és könnyű.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 teáskanál tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors

Elkészítése:

Verd fel a tojásokat egy tálban!

Adj hozzá tojásonként egy teáskanál tejfölt, és keverd el!

Egy serpenyőben ne olajjal, hanem vajban süsd ki a tojásos egyveleget! 

Alacsony hőfokon habverővel kevergetve addig süsd, ameddig krémes állagú nem lesz.

Az eredmény egy kellemesen könnyű tojásrántotta, amit már fogyaszthatsz is.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?