Létrehozva: 2015.12.17.

Ez a csokis-kókuszos karácsonyi keksz maga a csoda!

A leggyönyörûbb és legfinomabb keksz, amit valaha ettél! Ráadásul igazán egészséges, mert cukor nélkül készült! Idén karácsonykor te is megsütheted, ajándéknak is remek ötlet.

A csokoládé és a kókusz párosa mindig nyerő, de a hagyományos desszertek csurig vannak cukorral. A túl édes íz pedig elnyomja a csoki és a kókusz csodálatos aromáját. Ebben a karácsonyi kekszben épp az a jó, hogy ez nem fordulhat elő vele, mivel egyáltalán nem kerül bele cukor! Csak a csokit és a kókusz tiszta ízét érzed, amikor beleharapsz, elolvad a szádban, maga a boldogság!

 

Karácsonyi csokis-kókuszos keksz


Knap Daniella receptje


Tészta:

  • 105 g Update1 Master mix
  • 45 g Update1 tápióka keményítő
  • 20 g kókuszreszelék
  • 100 g vaj
  • 75 g cukrozatlan kókusztejszín (vagy 35 % zsírtartalmú cukrozatlan habtejszín)
  • 1 cs Update Vanilla sweet porrá darálva
  • 1 kupaknyi Update Lovely sweet (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 1 csipet só
  • 5 g sütőpor
  • Csokis réteg:

    200 g Update1 Cake sweet étbevonó

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztféléket keverd össze a sütőporral, és morzsold bele a vajat. Majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle homogén tésztát. A tésztát csomagold fóliába, s tedd legalább 1 órára hűtőbe.

    2. Közben készítsd el a csokiréteghez a lapocskákat, ehhez egy speciális szilikon forma szükséges.

    3. Olvaszd meg gőz fölött a bevonót, majd öntsd a formákba csokit, hagyd így megdermedni. A kihűlt csokilapokat óvatosan szedd ki a formákból. Addig folytasd a műveletet, míg a 2 tábla csoki majdnem elfogy. Egy kicsi csokidarabot hagyj meg, ezzel ragaszthatod majd a csokilapot a kekszhez.

    4. A tésztát pihentetés után kissé gyúrd át, nyújtsd vékonyra. Kekszszaggatóval vágd ki belőle a kekszlapokat, ezeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt süsd készre.

    A kész kekszet hagyd kihűlni. Majd a maradék csokoládét ismét olvaszd fel és segítségével ragaszd a csokilapokat a kekszhez.

    Celofánba csomagolva masnival átkötve szuper egészséges ajándék lehet.

    Tippek:

  • A tésztát ne gyúrd sokáig , mert nem lesz omlós a keksz.
  • Legjobb ha a tészta egy éjszakát pihen a hűtőben.
  • Mielőtt kinyújtod a tésztát mindenképpen gyúrd át még egyszer, mert ez megkönnyíti a nyújtást.
  • A tápióka keményítő liszt helyett kell a tésztába és ettől jó ropogós lesz a keksz.
  • A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes figyelni közben, nehogy túl barnára süljön a keksz.
  • Ebből az adagból 25-28 db keksz lesz, attól függően, hogy milyen vékonyra nyújtod a tésztát.
  •  

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    borsonline.hu

    Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

    vg.hu

    Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

    metropol.hu

    Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

    vg.hu

    Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    mindmegette.hu

    A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

    ripost.hu

    Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó