Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.13.

Epres tejfölpiskóta a nyár első nagy dobása, ez a recept mindent visz

Berobbant az eperszezon, most érdemes venni ebből az édes gyümölcsből. Ez a süti villámgyorsan megvan, és még kezdő szakácsoknak is gyerekjáték elkészíteni; a vendégek pedig megnyalják utána a tíz ujjukat!

Az epres tejfölpiskóta elkészítése azoknak sem okoz gondot, akiknek kevés idejük van sütögetni: ez a finomság ugyanis mindössze 15 perc előkészületet igényel. A tészta majdnem olyan, mint a valódi piskótáé, ám kevesebb macerával jár a kikeverése, és a sütéskor sem annyira kényes. Most, hogy ezerrel terem az eper a földeken, érdemes ezzel a friss gyümölccsel megbolondítani! Az biztos, hogy akit megkínálsz vele, azonnal el fogja kérni a receptet. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes az epres tejfölpiskóta!

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg tejföl
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 30-40 dkg friss, érett eper
  • Elkészítés:

  • Alaposan tisztítsd meg az epret, és tedd egy szűrőbe. Tedd félre lecsöpögni, közben egy közepes tepsit kenj ki olajjal és lisztezd be.
  • A tésztához egy nagyobb tálba üsd bele a tojásokat, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot és a sót. Robotgéppel vagy habverővel addig keverd, míg habos és világos sárga nem lesz.
  • Fotó: Ripost

  • Utána add hozzá a tejfölt és az olajat, és alaposan dolgozd össze. Aztán tedd bele a sütőporral elkevert lisztet is. Keverd simára az egészet, és öntsd a tepsibe.
  • Szórd a tészta tejére az epreket; kiadósabb és mutatósabb, ha félbevágod a nagyobb szemeket.
  • Fotó: Ripost

  • Előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon süsd, míg szép pirosas-barna nem lesz (körülbelül 20 perc). Ekkor egy hegyes késsel vagy tűvel nézd meg, átsült-e a közepe: szúrd a tésztába, majd húzd ki; ha semmi nem ragadt rá, akkor elkészült.
  • Tálalhatod a tetejére szórt porcukorral, eperlekvárral, de önmagában is mutatós és finom desszert. Ha diétásan akarod elkészíteni, cukor helyett édesítőszert használj. Az epret teheted a sütemény tetejére is, egy kis krémmel megbolondítva.
  • Fotó: Ripost

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Megszólalt a Primark a boltnyitás időpontjáról

    origo.hu

    Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

    borsonline.hu

    Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

    hirtv.hu

    Háború Ukrajnában és Izraelben: Első perctől kezdve egyértelmű volt, hogy Putyin győz + videó

    ripost.hu

    „Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

    vg.hu

    Ukrán parancsnoki tanácskozásra mértek csapást az oroszok, vérfürdő a fronton

    origo.hu

    Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

    travelo.hu

    Belehalt a medvetámadásba a túrázó

    she.life.hu

    A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

    ripost.hu

    Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

    life.hu

    Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

    ripost.hu

    Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Így lesz roppanós a rántott csirke, tojás nélkül is

    FAZÉK

    Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

    FAZÉK

    Így lehet könnyedén megpucolni a főtt tojást

    FAZÉK

    Olcsóbban vehetsz zöldséget, ha betartod ezeket a praktikákat

    FAZÉK

    Ezt a trükköt vesd be, így lesz tökéletes a rántotta!