Létrehozva: 2021.06.13.

Epres tejfölpiskóta a nyár első nagy dobása, ez a recept mindent visz

Berobbant az eperszezon, most érdemes venni ebből az édes gyümölcsből. Ez a süti villámgyorsan megvan, és még kezdő szakácsoknak is gyerekjáték elkészíteni; a vendégek pedig megnyalják utána a tíz ujjukat!

Az epres tejfölpiskóta elkészítése azoknak sem okoz gondot, akiknek kevés idejük van sütögetni: ez a finomság ugyanis mindössze 15 perc előkészületet igényel. A tészta majdnem olyan, mint a valódi piskótáé, ám kevesebb macerával jár a kikeverése, és a sütéskor sem annyira kényes. Most, hogy ezerrel terem az eper a földeken, érdemes ezzel a friss gyümölccsel megbolondítani! Az biztos, hogy akit megkínálsz vele, azonnal el fogja kérni a receptet. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes az epres tejfölpiskóta!

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg tejföl
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 30-40 dkg friss, érett eper
  • Elkészítés:

  • Alaposan tisztítsd meg az epret, és tedd egy szűrőbe. Tedd félre lecsöpögni, közben egy közepes tepsit kenj ki olajjal és lisztezd be.
  • A tésztához egy nagyobb tálba üsd bele a tojásokat, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot és a sót. Robotgéppel vagy habverővel addig keverd, míg habos és világos sárga nem lesz.
  • Fotó: Ripost

  • Utána add hozzá a tejfölt és az olajat, és alaposan dolgozd össze. Aztán tedd bele a sütőporral elkevert lisztet is. Keverd simára az egészet, és öntsd a tepsibe.
  • Szórd a tészta tejére az epreket; kiadósabb és mutatósabb, ha félbevágod a nagyobb szemeket.
  • Fotó: Ripost

  • Előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon süsd, míg szép pirosas-barna nem lesz (körülbelül 20 perc). Ekkor egy hegyes késsel vagy tűvel nézd meg, átsült-e a közepe: szúrd a tésztába, majd húzd ki; ha semmi nem ragadt rá, akkor elkészült.
  • Tálalhatod a tetejére szórt porcukorral, eperlekvárral, de önmagában is mutatós és finom desszert. Ha diétásan akarod elkészíteni, cukor helyett édesítőszert használj. Az epret teheted a sütemény tetejére is, egy kis krémmel megbolondítva.
  • Fotó: Ripost

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

    origo.hu

    Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

    borsonline.hu

    Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

    magyarnemzet.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

    ripost.hu

    Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

    vg.hu

    Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

    origo.hu

    Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

    mindmegette.hu

    Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

    ripost.hu

    Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    ripost.hu

    Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó