Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.04.15.

Felrobbantotta a netet ez a palacsinta, eperrel a legjobb

Itt az eperszezon, naná hogy a palacsinta mellé sem hiányozhat! Különleges recepttel lepünk most meg, ki ne hagyd ezt a finomságot!

Ez az epres palacsinta nagyon különleges. Eltér a megszokottól, de fantasztikus íze van. Eperszezon idején, ne feleljtsd el a családnak elkészíteni. Szuper meglepetés, imádni fogja mindenki!

Eperrel, porcukorral ízesített különleges palacsinta

Epres palacsinta
Fotó: youtube.com

Hozzávalók: (3 db)

  • 2 db tojás
  • 15 ml tej
  • 3 g vaníliás cukor
  • 30 g liszt
  • 2 g sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 5 ml citromlé
  • 30 g cukor
  • olaj
  • eper és porcukor
  • 8 cm széles és 4 cm magas sütőpapír karikák
  • Így készítsd el:

  • Két közepes méretű tojás sárgáját és fehérjéjét válassz ketté két tálba. A sárgájához öntd hozzá a tejet, add hozzá a valíliás cukrot, és keverd össze.
  • Add hozzá egy szűrön keresztül a liszet, a sütőport. Tedd félre a tálat.
  • A tojás fehérjéhez add hozzá a sót és verd fel habosra. Közben add hozzá a citromlevet is, a cukrot, és addig habosítsd, míg kemény nem lesz.
  • Fokozatosan keverd a sárgájához a megkeményedett fehérjét.
  • Rakj egy kis olajat a serpenyőbe, és helyezd bele az általad készített papír karikákat. Ebbe kanalazd bele háromrészre bontva a palacsinta tésztáját.
  • Önts köré egy teáskanálnyi vízet. Fedd le a serpenyőt. 6-8 percig süsd, majd fordítsd meg őket, adj hozzá még egy kis vizet és fedd le ismét a palacsintákat. 5 perc és készen is van a desszerted.
  • Vedd le a papírokat róluk, tálald a palacsintákat egy tányéron, szórj a tetejükre porcukrot és a megmosott, kettévágott eprekkel tálald!
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    A palacsinta eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön sütötték. Összetétele liszt, víz és kevéske só volt. Nagyon fontos szerepet játszott a római légiók ellátásában, mert hosszabb ideig eltartható volt. Ekkoriban nem édes tölteléket használtak, hanem húsfélékkel fogyasztották. A kutatások szerint a palacsinta a római légiók nyomán terjedhetett el a Duna medencéjében és tőle nyugatabbra is, német, francia, angol vidékekre. Az első feljegyzéseket – amelyekben egy recept is szerepelt – már 1439-ben lehetett olvasni. A palacsintakészítés első magyar nyelvű leírása az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsának a 16. század végén írt szakácskönyvében olvasható. A néphagyomány szerint húshagyókeddig minden olyan elspájzolt élelmiszert el kellett fogyasztani, amit a másnapi hamvazószerdával kezdődő negyvennapos böjt alatt tilos volt enni. A palacsintatészta egyik alapanyaga a tojás, és a kisütéséhez akkoriban zsírt használtak, így ideálisnak bizonyult a feleslegessé vált tartalékok felhasználására. Az angolszász országokban palacsintát ünneplő nap is született, mely napon palacsintasütő, -evő, -feldobó, -tekerő stb. versenyeket rendeznek. Az ünnep alkalmából világrekordok megdöntésével kísérleteznek palacsintaevő, -eldobó, -elkapó kategóriákban. 1994-ben Rochdale-ben sütötték ki a világ legnagyobb palacsintáját, amely 15 méter átmérőjű, 3 tonna súlyú, és kb. 2 millió kalóriát tartalmazó édesség volt.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Így lett Magyar Péterből udvari bolond

    origo.hu

    Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

    borsonline.hu

    Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

    magyarnemzet.hu

    Megint pártot váltott Mellár Tamás, meg is van, hol folytathatja

    ripost.hu

    Megbolondul az időjárás, ez várható a következő napokban

    hirtv.hu

    Radar - Dagad a botrány a brit királyi család körül + videó

    origo.hu

    Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

    she.life.hu

    A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

    ripost.hu

    Több milliót nyert a lottón egy férfi: ki nem találnád, mit kezdett vele

    life.hu

    Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

    ripost.hu

    Baukó Éva: A retinámba égett az igazi nyomor, amit láttam

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Így lesz roppanós a rántott csirke, tojás nélkül is

    FAZÉK

    Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

    FAZÉK

    Így lehet könnyedén megpucolni a főtt tojást

    FAZÉK

    Olcsóbban vehetsz zöldséget, ha betartod ezeket a praktikákat

    FAZÉK

    Ezt a trükköt vesd be, így lesz tökéletes a rántotta!