FAZÉK

Elképesztő tepsitrükk, anyósod is dob egy hátast!

Iszonyatosan bosszantó, ha a papír épp akkor mozdul el a tepsiben, amikor öntöd bele a tésztát. A kínlódásnak mostantól vége!
  • Szerző: Ripost

Az egyik legnagyobb találmány a sütőpapír, hiszen használatával nem kap oda a süti, így biztosan nem kell órákig súrolni a tepsit.

Csakhogy! A sütőpapír nagyon könnyen elmozdul a fémfelületen, így pedig a legrosszabb helyre kerülhet a tészta: épp a tepsi és a sütőpapír közé. A probléma kiindulópontja legtöbb esetben a tepsi 4 sarka, itt ugyanis megtörik a papír.  És hiába igazítjuk be passzentra, hiába próbáljuk hajtások kialakításával ráerőltetni a tepsi formáját, kirúgja magát, elmozdul és rengeteg bosszúságot okoz.

Szerencsére ez a gond többé nem létezik! Egy magyar háziasszony, Mikos Henrietta fantasztikus ötletet talált ki. Irodai fémcsipeszekkel rögzíti a sütőpapírt a sarkoknál! Tökéletes tartás, szuperbiztos rögzítés!!

Az irodai csipesz nem ér a tésztához, így nem zavar be a képbe. Közelebbről így néz ki a technika:

Akkor jött rá Henrietta, hogy mekkora királyság a módszer, amikor anyósa is megdicsérte érte. Ötletét aztán megosztotta az interneten, és nem túlzás állítani, hogy vad ujjongásba kezdtek a háziasszonyok - kommentjeiken keresztül. Sokan köszönték meg a tippet, sőt, többen ki is próbálták azóta, és hálálkodnak visszajelzéseikben.

Mi is köszönjük, adjuk is tovább a %% olvasóknak!

(Forrás: Facebook, Henrietta Mikos, Vali Hagyományos Konyhája)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?