FAZÉK

Elképesztő jégkockatrükk!

Figyelem, fontos! Ma is igyál legalább 3 liter folyadékot! Hogy unod az üres vizet? Van megoldás: tedd csábítóvá gyümölcsös jégkockákkal! Így nem csak egészséges, de finom és hûsítő is lesz az italod!

A nagy hőségben nincs is jobb egy hűsítő italnál! Érdemes a kánikulában elkerülni a cukros üdítőket, de a jeges finomságokról nem  kell lemondanod. Tegyél különleges jégkockát az ásványvizedbe. Nem csak szép, de hihetetlenül finom is lesz.

1. Gyümölcsös jégkocka

Kedvenc gyümölcseidet - esetleg kisebb darabokra vágva - tedd jégkockatartóba, majd öntsd fel vízzel és fagyaszd le. Így mesterséges ízesítők és cukor nélkül lesz fantasztikus az italod.

2. Fagyasztott gyümölcslé

Egyszerűen fagyaszd le a kedvenc gyümölcsleved a jégkockatartóban. Ez lehet frissen facsart vagy boltban kapható, de akár finom gyümölcsszörp is. 

3. Jeges zöldturmix

Fontos szervezeted számára, hogy sok zöldet fogyassz. Tedd a turmixgépbe kedvenc zöldségeidet, kis vízzel turmixold össze, majd fagyaszd le kis kockákká.

4. Hűsítő görögdinnye!

Nem tudsz mit kezdeni a görögdinnye levével, ami megmarad? Töltsd a jégkockatartóba. Ha igazi finomságot szeretnél, kis dinnyedarabokat is rakhatsz bele.

5. Mennyei vadvirág

Természetesen csak emberi fogyasztásra alkalmas gyógynövényeket és virágokat válassz. Dekoratív, finom és hűsítő lesz az italod. 

6. Tökéletes jegeskávé

Egyszerűen fagyaszd le a kávét, majd a kockákat tett egy bögrébe és öntsd rá a feketét. De sima tejjel is isteni finom.

7. Jégbe zárt citrom

A jégkockatartó rekeszeibe tegyél apróra vágott citromdarabokat illetve egy kevés mentát. Tölts rá vizet, mehet is a fagyasztóba. Így nemcsak a jég fog hűsíteni, de a citrusok is.

8. Alkoholos kocka

Egy esti bulihoz tökéletes választás a boros, whiskey-s vagy kávélikőrös jégkocka.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?