FAZÉK

Elképesztő egyszerű trükktől lesz mennyei ropogós a sült csirke

Szeretnél finom, ropogós sült csirkét készíteni vacsorára? De vajon mitől lesz igazán ropogós és ízletes a sült? Eláruljuk a titkos összetevőt!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mire lesz szükséged?

Egy egész csirkére a bőrével együtt, sütőporra, sóra, borsra, ízlés szerinti zöldfűszerekre, és egy tepsire.

Mit kell vele tenned?

Keverj össze egy rész sütőport három rész sóval, adj hozzá egy kevés borsot, illetve zöldfűszert, majd szórd be vele a csirke bőrét. Tedd a csirkét a tepsire, és lefedés nélkül pihentesd a hűtőben egy éjszakán keresztül, majd süsd meg a szokásos módon.

Hogyan működik?

A sütőpor lúgos kémhatású, így megemeli a csirkebőr pH-értékét. Ezzel kissé lebontja a fehérjéket, az eredmény pedig barnább, ropogósabb sült. Ráadásul, ahogy a sütőpor összekeveredik a húslével, szén-dioxid jön létre. Miközben a hús a hűtőben hűl, apró buborékok képződnek a felszínén, a bőr kissé elemelkedik a hústól, így sütéskor ropogósabbá válik.

címkék: