Létrehozva: 2015.07.31.

Egészséges gyorskaja a hétvégére: szuper zsebes pita!

Naná, hogy érdemes otthon megsütni a saját pitád! Pláne, olyan lisztbõl, ami nem hizlal, így akár kettõt is bátran ehetsz. Ráadásul ez a pita jó zsebes, így alaposan megtömheted!

Szinte minden kamaszt vonz a gyorséttermek kínálata, a borsóleves akkor sem kell nekik, ha könyörögsz. Állandó viták helyett érdemesebb a kedvükben járni, miért ne készíthetnéd el otthon a gyerekek kedvenceit? Gyorskaja is lehet egészséges! Íme, a pitakenyér receptje, ebből te is bátran falatozhatsz, mert biztos nem hizlal!

Update pita minden jóval

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 85 g teljes kiőrlésű búzaliszt

  • 85 g Update1 Master mix

  • 30 g sikér

  • 2 dl langyos víz

  • 1 tk olívaolaj

  • 1 mk só

  • 5 g instant élesztő (1 cs)

    Így készítsd:

    1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, vágd 5 egyforma darabra, ezeket formázd cipókká.  

    2. A cipókat nyújtsd egyesével kb. tenyér nagyságúra.  A kerekre nyújtott lapokat fektesd tepsibe és takard le akár egy konyharuhával, hagyd így kelni a tésztát legalább 20 percig.

    3. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. 

    4. A megkelt pitalapot tedd meglisztezett tepsire (kettesével-hármasával jól elfér), és már mehet is a sütőbe! Néhány perc alatt tökéletesre sül. Akkor jó, ha sütés közben felpúposodik, így szép nagy zsebe lesz belül!

    5. A készre sült pitát szedd ki és lehetőleg rácson vagy konyharuhán hagyd kihűlni, hogy ne fülledjen be az alja.

    6. Ha már csak langyos a pita, az egyik oldalából vágj le egy keveset, és ízlés szerint töltsd meg pirított csirkemellel, friss zöldségekkel töltsd meg. Pikáns joghurtos szósz (joghurt, fokhagyma, darált csípős paprika) illik hozzá. De természetesen kapros-fokhagymás és egyéb szószokkal is szuperül variálható.

    Tippek:

    - Kelesztés idejére tedd meleg helyre a tésztát!
    - A legzsebesebb pitád légkeveréses sütőben lesz!
    - Sütésnél az alálisztezés azért fontos, hogy ne ragadjon le a pita. Ha leragad, akkor kiemeléskor kilyukad a tészta.


    - Ha ügyes vagy, olyan hatalmasra nőnek a piták sütés közben, mint egy labda! Kiszedés után persze lelapulnak, de a tökéletes zsebes állaguk megmarad, így könnyen tölthetőek lesznek!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

    origo.hu

    Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

    borsonline.hu

    Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

    vg.hu

    Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

    ripost.hu

    Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

    mandiner.hu

    Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

    origo.hu

    Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

    travelo.hu

    Ez a 10 legszebb tóparti üdülőhely Európában

    ripost.hu

    Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

    ripost.hu

    Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

    ripost.hu

    Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk