Létrehozva: 2021.05.12.

Így készül a legfinomabb csípős csirkeszárny!

Szeretsz finom, fűszeres, sült csirkeszárnyat ropogtatni? Akkor ez a recept neked való. Ez a csirkeszárny olyan ízkavalkáddal ajándékoz meg, hogy az egész család megnyalja mind a tíz ujját.

A csípős csirkeszárny egyrészt a ropogósságával, másrészt pedig a fűszerezésével lopja be magát a szívedbe és persze a hasadba. Ráadásul a diétádat sem borítja fel! Ez a finomság nem csak ebédre vagy vacsorára, körettel telitalálat, hanem akkor is, ha valamilyen ezerízű rágcsálnivalóra vágysz. Nem véletlen, hogy egész Észak-Amerikában például ez az étel a meccsnézés kötelező kelléke. A receptet is egy Kanadában élő magyar háziasszony, Czipoth Katalin osztotta meg egy Facebook-csoportban, ahol rendszeresen inspirálja a magyar háziasszonyokat finomságaival. Mi is elkészítettük, minden téren jelesre vizsgázott!

Az egész család rajong majd ezért a finomságért!
Fotó: Ripost

Ha kipróbálod ezt a fantasztikus receptet, biztos lehetsz benne, hogy az egész család megnyalja minden ujját, és repetát fog követelni. Az egésznek csak annyi a veszélye, hogy mostantól legalább hetente egyszer ezt kell majd készítened, hiszen mindenki alig várja majd, hogy az asztalra tedd. Így viszont sosem kell majd azon törnöd a fejed, hogy mit is főzz ma: a csípős csirkeszárny mindig kisegít a bajból.

Csípős csirkeszárny

Fűszeres és ropogós, ráadásul a diétádat sem borítja fel!
Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 púpos teáskanál só
  • 2 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • Fél kávéskanál gyömbér
  • Fél kávéskanál szerecsendió
  • Fél kávéskanál szegfűszeg
  • A páchoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál rizsecet vagy balzsamecet
  • 1 teáskanál ketchup
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • Így készítsd el:

    1. A fűszereket, a lisztet és a sütőport keverd össze alaposan, és ebben a keverékben forgasd meg a csirkeszárnyakat úgy, hogy a fűszerek mindenhol befedjék.

    Forgasd meg a csirkést a fűszerekben, és süsd puhára!
    Fotó: Ripost

    2. Tegyél egy tepsibe rácsos betétet, erre helyezd rá a csirkeszárnyakat. Előmelegített sütőben 220 Celsius-fokon, 50 perc alatt süsd meg úgy, hogy félidőben megfordítod a szárnyakat. Nem kell lefedni a tepsit, a csípős csirkeszárny így lesz igazán ropogós.

    Ha megsült, kenegesd meg a páccal
    Fotó: Ripost

    3. Amikor megsült a hús, kend át a páccal a szárnyak minden részét. 10 percre tedd vissza a sütőbe, hogy a csípős csirkeszárny még finomabbra süljön.

    10 perc alatt rásül a pác, és még finomabbá teszi a csirkét!
    Fotó: Ripost

    4. Ízlés szerinti körettel, krumplival, rizzsel, párolt zöldséggel, salátával tálalhatod, de kenyérrel, vagy akár magában is nagyon ízletes.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Xavi meggondolta magát, újabb elképesztő fordulat

    origo.hu

    Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

    mindmegette.hu

    Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

    magyarnemzet.hu

    Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

    ripost.hu

    Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

    mandiner.hu

    Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

    origo.hu

    Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

    mindmegette.hu

    Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

    ripost.hu

    Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk