kulcsár edina
Meghozza az igazi nyári hangulatot ez a csupa gyümölcs isteni desszert. Isteni Eszméletlen finom és elronthatatlan! Kezdők is bátran belevágatnak, mutatjuk!
Eljött a cseresznyés tejpite ideje; ez az isteni finom, könnyű süti mindenkit elvarázsol. A franciák egyszerű, de ikonikus süteménye villámgyorsan elkészül, és akár a családnak, akár a vendégeidnek kínálod, mindenkit leveszel vele a lábáról. Bár a hűvös tavaszi időjárás a gyümölcsfáknak se kedvezett az idén, a piacokon már árulják a korai cseresznyét. Érdemes beszerezni belőle egy keveset, hiszen a cseresznyés tejpite kihagyhatatlan. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
2. A kimagozott cseresznyét terítsd szét a tál aljában egy rétegben; majd az egészet tedd félre, és készítsd el a tésztát.
3. Egy mély tálban keverd össze a tojásokat, a maradék cukrot és a sót. Alaposan keverd össze habverővel, majd dolgozd hozzá a lisztet is. Utána add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül öntsd bele az olvasztott vajat, és keverd simára az egészet. Palacsintatésztához hasonló, kicsit sűrűbb tésztát kapsz így.
4. Csorgasd rá a tésztát a cseresznyére, majd tedd a tálat az előmelegített sütőbe. 40-45 percig süsd, míg aranybarna nem lesz. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.