FAZÉK

Cseresznyés tejpite a nyár első igazi süteménye, mutatjuk, hogy készítsd

Meghozza az igazi nyári hangulatot ez a csupa gyümölcs isteni desszert. Isteni Eszméletlen finom és elronthatatlan! Kezdők is bátran belevágatnak, mutatjuk!
  • Szerző:

Eljött a cseresznyés tejpite ideje; ez az isteni finom, könnyű süti mindenkit elvarázsol. A franciák egyszerű, de ikonikus süteménye villámgyorsan elkészül, és akár a családnak, akár a vendégeidnek kínálod, mindenkit leveszel vele a lábáról. Bár a hűvös tavaszi időjárás a gyümölcsfáknak se kedvezett az idén, a piacokon már árulják a korai cseresznyét. Érdemes beszerezni belőle egy keveset, hiszen a cseresznyés tejpite kihagyhatatlan. Mutatjuk a receptet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 600 gramm friss, kimagozott cseresznye
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 4 tojás
  • 2,5 deci tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor (a tetejére)

Friss cseresznyéből az igazi a cseresznyés tejpite. Fotó: Pixabay.com

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra. Fogj egy közepes méretű, tűzálló tálat, és vajazd ki, majd szórd meg két evőkanál cukorral. Oszlasd el úgy, hogy mindenhova, az edény oldalára is jusson belőle.

2. A kimagozott cseresznyét terítsd szét a tál aljában egy rétegben; majd az egészet tedd félre, és készítsd el a tésztát.

3. Egy mély tálban keverd össze a tojásokat, a maradék cukrot és a sót. Alaposan keverd össze habverővel, majd dolgozd hozzá a lisztet is. Utána add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül öntsd bele az olvasztott vajat, és keverd simára az egészet. Palacsintatésztához hasonló, kicsit sűrűbb tésztát kapsz így.

4. Csorgasd rá a tésztát a cseresznyére, majd tedd a tálat az előmelegített sütőbe. 40-45 percig süsd, míg aranybarna nem lesz. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Fotó: Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?