FAZÉK

Egy aprócska trükk és mennyei lesz a palacsinta

Mindenki a receptet fogja követelni, ha ezzel kínálod a vendégeket, hiszen így sokkal finomabb ez a mindenki által ismert desszert. Egyetlen apróságon múlik, hogy ilyen isteni íze legyen...
  • Szerző:

Túrós, lekváros, kakaós... palacsintát mindenki tud készíteni, és nincs, aki ne szeretné ezt az egyszerű desszertet. Van egy apró trükk, amitől még finomabb lesz: a citromos palacsinta ugyanis sokkal frissebb és teltebb, mint a hagyományos, és mindenki megnyalja utána a tíz ujját. A trükk roppant egyszerű: a tészta készítésénél reszelj egy leheletnyi citrom- vagy narancshéjat a masszába. A citromos palacsinta ezután ugyanolyan töltelékkel készülhet, mint a hagyományos társa. A citrom- vagy narancshéj nem nyomja el a túró, lekvár ízét, sőt, mennyei, ahogy kiemeli.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Apróságnak tűnik, mégis sokkal frissebb lesz a palacsinta ettől a trükktől (Fotó: pIxabay.com)

Így készítsd el

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja
  • 0.5 dl szódavíz
  • 5 evőkanál olaj a sütéshez

Egy csipet citrom- vagy narancshéjjal eszméletlen finom lesz a palacsinta (Fotó: pixabay.com)

Elkészítés:

  • Verd fel a tojást, majd add hozzá a lisztet, cukrot, sót, és alaposan keverd el a tejjel. Hígítsd a szódával, és végül reszeld bele a citrom- vagy narancshéjat.
  • Közepes lángon, kevés olajjal süsd ki a palacsintákat, majd jöhet bele a töltelék: túró vaníliás cukorral vagy mazsolával, kakaó, fahéj vagy házi baracklekvár.

Citromsav02

Fotó: pixabay.com

Gondosan válassz citromot és narancsot!

A citrusféléket, mint a narancs, citrom és mandarin sokszor vegyszerekkel felületkezelik, hiszen a hosszú szállítás során máskülönben megromlanának. Érdemes alaposan áttanulmányozni a gyümölcsök címkéjét, hiszen nem mindegyiknek szabad felhasználni a héját. Ha süteményhez szeretnéd reszelni a héjukat, válassz mindig bio jelölésű citrusféléket, hiszen ezek biztosan nincsenek vegyszerrel, gombaölővel kezelve. A legtöbb boltban már feltüntetik, ha a héj emberi fogyasztásra alkalmatlan.

 

Fotó: pixabay.com

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?