kulcsár edina
Igazán mámorító az illata, az íze pedig fenséges. A borkrémleves már karácsonyi vacsora legelején meghozza az ünnepi hangulatot.
A borkrémleves a karácsonyi menü kedvelt levese. Forrón, habgaluskával fogyasztva igazi ünnepi étel, de kevesen tudják, hogy nyárra is érdemes eltenni a receptjét. Hidegen ugyanis pikáns desszert lehet belőle. Persze mindkét verzióját csak módjával érdemes kanalazni, hiszen alkohol van benne, így a fejünkbe szállhat. Mértékletesen fogyasztva viszont ez a leves, amely a forralt bor és a madártej ízvilágát egyesíti magában, megalapozza az ünnepi hangulatot.
A karácsonyi borkrémleves fehérborból, mégpedig édes fehérborból készítve a legjobb. Van, aki egyenesen édes tokaji szamorodniból készíti, de más édes borból is finom. Aki még különlegesebb levesre vágyik, egy kis tokaji aszút is csempészhet a leves alapjául szolgáló borba – nem kell sok, elég 1 dl bort aszúval helyettesíteni. Lássuk, hogyan készül ez a finomság!
Hozzávalók:
Így készítsd el: