FAZÉK

Bolti jégkrém? Ugyan! Itt az egészséges, hűsítő gyümölcsnyalóka!

Ha a kánikulában egy kis hûsítő finomságra vágysz, de szeretnéd, hogy az cukormentes és egészséges legyen, akkor ez az ideális választás!

Egészséges, finom, hűsítő desszertet készíthetsz pofonegyszerűen, ha követed az útmutatót lépésről lépésre. Isteni, nyári csemege az egész családnak, és a kicsik cukorfogyasztásáért sem kell aggódnod.

1. Kockázz fel görögdinnyét és kiwit, készíts elő mazsolát, jégkrémpálcikákat és a műanyag edényeket, melyekben a desszertet lefagyasztod.


2. Pépesítsd turmixgépben a görögdinnyét.


3. Öntsd a formákba a dinnyét úgy, hogy a püré töltse ki a formák háromnegyedét, majd szórd meg mazsolával.


4. Tekerd körbe fóliával a formákat, majd szúrd bele a pálcikákat. Tedd a formákat a fagyasztóba és várd meg, amíg megdermed benne a gyümölcspép.


5. Turmixold pürésre a kiwidarabokat.


6. Vedd ki a fagyasztóból a félkész desszertet, vágd le róla a fóliát úgy, hogy a pálcikák a helyükön maradjanak. Töltsd fel az üresen hagyott részeket a kiwipéppel. Tedd vissza a fagyasztóba a formákat.


7. A kész gyümölcsnyalókákat emeld ki a formából. Szükség esetén kicsit megkönnyítheted a dolgodat azzal, ha langyos vízbe lógatod a formák alját. Jó étvágyat a hűsítő finomsághoz!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?