FAZÉK

Az idei nyár legfinomabb sárgabarackos sütije

Ez a pite aranysárgán ragyog, épp úgy, mint a nyári nap! Naná! Sárgabarack mellett kukoricaliszt az alapja, megspékelve némi narancshéjjal. Isteni!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomszemcsés kukoricadara

  • 5 dkg kristálycukor

  • 10 dkg vaj

  • 2 egész tojás

  • 1 pohár joghurt

  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja

  • 1 cs. sütőpor

  • 1 cs. vaníliás cukor

  • 1 csipet só

  • ½ kg sárgabarack, kimagozva

Így készül:

  1. Forralj fel 1 bögre vizet, öntsd bele a darát, folyamatosan keverd,  1 perc után húzd le a tűzről, szűrd le. Hagyd kihűlni.
  2. Kapcsold be a sütőt 170 fokra.
  3. Öblös tálban keverd ki a cukrot a vajjal, add hozzá a vaníliás cukrot és üsd rá a tojásokat. Elektromos habverő segítségével keverd habosra.
  4. Ha az alap már sima, add hozzá a forrázott, de már kihűlt darát (ha tömör, nyomkodd szét a darabokat), a joghurtot, a sütőport, a sót, a citromhéjat és keverd tovább. A masszát öntsd kivajazott tepsibe, sorakoztasd rá a cukorral kissé megszórt barackokat. Fontos, hogy a barack héjas fele legyen alul!
  5. Hintsd meg fahéjjal és mehet a sütőbe!

25-30 perc alatt lesz kész!

Próbálj ki más sárgabarackos süteményt is! Csokoládéval kóstoltad már? A lekvárt viszont semmiképp se hagyd ki!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?