FAZÉK
Az idei nyár legfinomabb sárgabarackos sütije
Ez a pite aranysárgán ragyog, épp úgy, mint a nyári nap! Naná! Sárgabarack mellett kukoricaliszt az alapja, megspékelve némi narancshéjjal. Isteni!- Szerző: Ripost
Hozzávalók:
-
15 dkg finomszemcsés kukoricadara
-
5 dkg kristálycukor
-
10 dkg vaj
-
2 egész tojás
-
1 pohár joghurt
-
1 narancs vagy citrom reszelt héja
-
1 cs. sütőpor
-
1 cs. vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
½ kg sárgabarack, kimagozva
Így készül:
- Forralj fel 1 bögre vizet, öntsd bele a darát, folyamatosan keverd, 1 perc után húzd le a tűzről, szűrd le. Hagyd kihűlni.
- Kapcsold be a sütőt 170 fokra.
- Öblös tálban keverd ki a cukrot a vajjal, add hozzá a vaníliás cukrot és üsd rá a tojásokat. Elektromos habverő segítségével keverd habosra.
- Ha az alap már sima, add hozzá a forrázott, de már kihűlt darát (ha tömör, nyomkodd szét a darabokat), a joghurtot, a sütőport, a sót, a citromhéjat és keverd tovább. A masszát öntsd kivajazott tepsibe, sorakoztasd rá a cukorral kissé megszórt barackokat. Fontos, hogy a barack héjas fele legyen alul!
- Hintsd meg fahéjjal és mehet a sütőbe!
25-30 perc alatt lesz kész!
Próbálj ki más sárgabarackos süteményt is! Csokoládéval kóstoltad már? A lekvárt viszont semmiképp se hagyd ki!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?