kulcsár edina
Fagyit szinte mindenbõl lehet csinálni, még sörbõl is. A végeredmény nagyon finom, frissítõ, különleges ízû édesség lesz. Mutatjuk a receptet.
4 tojássárgája
fél csésze cukor
1 üveg sör (a barna sör édesebb, mint a világos, de akár ízesített, pl. citromos sörrel is kipróbálhatod)
1 csésze tejszín (ha zsírszegényebbre szeretnéd, akkor tejszín és tej keveréke).
Egy kávéskanál vaníliakivonat
Keverd fehéredésig a cukrot és a tojások sárgáját. A sörből kavard ki a szénsavat, majd keverd össze a tejszínnel, valamint a vaníliakivonattal.
Folyamatosan kavargatva forrald fel. Vigyázz, nagyon habzik, kifuthat! Ha felnőtteknek készül a sörfagyi, ne forrald ki belőle az összes alkoholt. Ha viszont teljesen alkoholmenteset szeretnél, vegyél alkoholmentes sört.
A forró tejes sört apránként add hozzá a tojásos keverékhez, habverővel alaposan keverd össze őket.
Ne öntsd bele egyből a forró tejet, mert összerántja a tojást, egyszerre csak egy keveset adj hozzá, és azonnal keverd el nagyon alaposan.
Öntsd vissza az egészet a lábasba, és lassú tűzön sűrítsd be. Vedd le a tűzről, és ha kihűlt, tedd be a fagylaltgépbe, ezután mehet is a hűtőbe.
Néhány óra múlva tálalható a sörfagyi!