FAZÉK

A kókuszolaj tömény méreg - állítják az amerikai tudósok

A közhiedelemmel ellentétben a kókuszolaj nem egészséges, sőt, vegytiszta méreg. Legalábbis amerikai kutatók egy csoportja ezt állítja.

"A kókuszolaj tömény méreg, az egyik legegészségtelenebb zsiradék, amit az ember elfogyaszthat."

- Jelentette ki egy 50 perces tudományos előadás alkalmával Dr Karin Michels, aki az amerikai Harvard egyetem professzora, valamint a német Freiburg Egyetem daganatkutató központjának vezetője. 

A táplálkozási szakértő előadásában leszögezte, hogy eddig egyetlen tudományos kísérlet sem bizonyította be, hogy a kókuszolajnak lennének egészségügyileg pozitív hatásai. A közgondolkodás azért vélekedik mégis egészséges táplálékként a kókuszolajról, mert egy korábbi kísérletsorozat azt bizonyította, hogy könnyebben elégeti a szervezet mint a más típusú zsiradékokat. Ez viszont korántsem jelenti, hogy egészséges volna - írja a Business Insider .

Dr Karin Michels kijelentette, hogy a kókuszolaj megközelítőleg 100%-ig telített zsírsavakat tartalmaz - sokkal többet, mint például a disznózsír -, aminek a nagy dózisú fogyasztása szív és érrendszeri betegségekhez vezet. A szakértő szerint el kéne felejteni végre azt, hogy a kókuszolaj egyet jelent az egészséggel. Ahogy minden más esetében, úgy a zsiradékok bevitelénél is nagyon fontos a változatosság. Csak és kizárólag kókuszolajat fogyasztani borzasztóan veszélyes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?