Létrehozva: 2017.01.15.

A chiamag csodája: Ez a kenyér megváltoztatja az életed!

Egészséges, diétás, finom és könnyen elkészíthetõ. Ez a kenyér egészen fantasztikus!

Kenyér, ami nem hizlal, egészséges és még finom is? Nos, a chiamagos kenyér pontosan ilyen, és ha ezt választod köretnek, ebből készítesz szendvicset, netán ezt majszolod nassolásként, akkor nem túlzás azt mondani, hogy nagyot fog változni az életed.

De mégis mit tud ez a kenyér, ami miatt ennyire nagyszerű választás? A titka először is a chiamag. Ez az alapanyag ugyanis egészen csodálatos képességekkel bír. Javítja a vérkeringést, antioxidáns hatású, serkenti az emésztést és az anyagcserét, de ami a legfontosabb: tökéletes partnered a diétádban!

Ráadásul ez apró magocska rengeteg nedvességet képes magába szívni. Saját térfogatának tízszeresére duzzad - ha mindez a gyomorban játszódik le, annak az a következménye, hogy hamar jóllaksz, és a

chiamagnak köszöhetően még órákon keresztül nem leszel éhes!

Hosszú távon pedig mindenképp fogyni fogsz, ha ezt a kenyeret választod! Csodakenyér, ebből bátran falatozhatsz! Mindemellett  a napraforgómag és a tökmag szintén jó hatással van a szervezetedre.

Mindezek után nem csoda, hogy

ez a kenyér egyszerűen tökéletes választás, ha szeretnéd a fehér lisztben gazdag pékárukat kihagyni, lecserélni.

Elkészítése rendkívül egyszerű. Mindössze 5 perc az előkészület, a hozzávalók kiméréséhez pedig egyszerűen ragadj egy 2,5 decis csészét, így nem kell grammokat számolni és pepecselni.

Hozzávalók

  • 1/2 csésze chiamag
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1/2 csésze tökmag
  • 1/2 csésze őrölt zabpehely
  • 1/4 csésze darált hajdina
  • 1 tk oregánó
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • 1 csésze víz
  • Így készítsd el

    1. Melegítsd elő 180 fokosra a sütőt. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan add hozzá a vizet. A keverék először híg lesz, de ne ijedj meg, ugyanis nagyon hamar megszívják magukat a magvacskák, és kellően besűrűsödik a massza.

    3. Egyengesd el a tésztát a tepsiben, süsd 25 percig. Hagyd még az elzárt sütőben 5 percre, majd vedd ki a tepsit és várd meg, míg teljesen kihűl a magos vekni.

    4. Csak ezt követően szeleteld fel!

    Az ízesítést természetesen ízlésedtől függően változatosabbá is teheted. Kísérletezz bátran a száraz fűszerekkel, az elkészült kenyeret pedig fogyaszd avokádóval, házilag készített zöldségkrémekkel, pirított sajttal vagy amit csak fantáziád és kreativitásod diktál.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

    origo.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

    borsonline.hu

    Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

    hirtv.hu

    Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    vg.hu

    Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

    origo.hu

    Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

    mindmegette.hu

    Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

    ripost.hu

    Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó