5 padlizsánkrém ínyenceknek
Imádod a padlizsánkrémet, de már unod az egyszerû receptet? Összeszedtük a legfinomabb elkészítési módokat, hogy a család minden tagja megnyalja mind a tíz ujját.- Szerző: Zuti Bea
Lehet diós, vagy fetasajtos, de készítheted görög joghurttal is. Ha szereteted a padlizsánt, a következő receptek közül biztosan találsz valami újat, amivel kísérletezhetsz.
Íme, 5 mennyei padlizsánkrém recept!
1. Erdélyi padlizsánkrém
Hozzávalók:
-
2 db padlizsán
-
3 db vöröshagyma
-
2 ek. napraforgóolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánokat tekerd alufóliába és süsd a sütőben addig, amíg megpuhulnak.
A vöröshagymát vágd apró kockára, majd kevés olajon párold meg. A megpuhult padlizsánról húzd le a héját, törd össze villával és keverd bele a hagymát. Végül sózd ízlés szerint.
2. Diós padlizsánkrém
Hozzávalók:
-
2 kg padlizsán
-
10 dkg dió (durvára vágott)
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 dl olívaolaj (extra szűz)
-
3 ek. vörösborecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint (őrölt)
-
petrezselyem ízlés szerint (aprított)
Elkészítés: Az előbbi receptben leírtak szerint süsd meg a zöldséget, húzd le a héját, majd az összes hozzávalóval együtt turmixold össze. Ízesítsd ízlés szerint.
3. BBQ padlizsánkrém
Hozzávalók:
-
5 db padlizsán (közepes méretű)
-
3 db tojássárgája
-
3 dl olívaolaj
-
1 csokor medvehagyma (6-8 levél elegendő, de ízlés szerint)
-
1 teáskanál füstölt pirospaprikapor
-
1 kk. mustár
-
1 kávéskanál só
Elkészítés: Süsd meg a padlizsánokat, majd húzd le a héjukat. Körülbelül egy órán át hagyd lecsöpögni a felesleges nedvességet. A majonézhez hűtsd le a tojásokat és az olajat. Verd habosra a tojássárgáját, majd keverd hozzá a mustárt, a paprikaport és a sót. Folyamatos keverés közben csepegtesd bele az olajat, majd add hozzá az apróra vágott medvehagymát. Végül keverd össze a villával szétnyomkodott padlizsánt.
4. Fetás padlizsánkém
Hozzávalók:
-
2 db padlizsán (közepes méretű)
-
25 dkg feta sajt
-
3 ek. olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kk. oregánó
-
bors ízlés szerint (őrölt)
-
1 kk. citromlé
Elkészítés: Süsd meg a zöldséget, majd pucold meg. A zöldségvelőt tedd egy tálba, majd add hozzá fokhagymát és morzsold bele a fetát. Ízesítsd olajjal, borssal és citromlével.
5. Görög padlizsánkrém
Hozzávalók:
-
1 padlizsán
-
1 db olajban eltett szárított paradicsom
-
2 ek. görög joghurt
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek. citromlé
-
1-2 ek. olívaolaj
-
1-2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
-
só
-
bors
Elkészítés: Az előzőekben leírtak szerint készítsd elő a padlizsánt. Majd a húsához keverd hozzá az összes hozzávalót, és turmixold össze. Sóval, borssal ízesítsd.