FAZÉK

5 nagy hiba, amitől rossz lesz a krumplipüréd

Sokak kedvenc körete, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. Ám ezt az egyszerű ételt is el lehet rontani: mindenki evett már ragacsos és íztelen masszát püré helyett. Mutatjuk a tipikus hibákat, ezeket kell elkerülnünk. Ha már főzünk, együnk finomat!
címkék:
  • Szerző:

A fantasztikus krumplipüré titka a bele kerülő tej, vaj, esetleg zöldfűszerek, és az, hogy kézi krumplinyomót használjunk – a botmixer ragacsos állagúvá teszi az egészet. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

  1. Nem pürének való krumplit használunk!

A krumplipüré a magas keményítőtartalmú burgonyától lesz krémes és lágy. Nagyon jó hozzá például az Ella vagy a Gülbaba burgonya.

  1. Nem sózzuk meg a vizet!

Főzés közben a krumpli keményítőszemcséi megdagadnak, felszívják a vizet és a benne levő sót. Így lesz igazán finom, telt íze a pürének.

  1. Forró vízbe tesszük a krumplit

A krumplit hideg vízben tegyük fel főni, forraljuk fel a vizet, majd tegyük takarékra. Ha forró vízbe tesszük, egyenetlenül fő meg, a külseje már azelőtt szétesik, hogy a belseje megfőhetne.

  1. Nem csepegtetjük le rendesen

Ha azt akarjuk, hogy ne legyen a pürének vízíze, alaposan csepegtessük le főzés után, sőt egy kicsit újra is melegíthetjük, hogy még jobban kiszáradjon, mielőtt megtörnénk.

  1. Hideg tejet és vajat teszünk bele

A lágy vaj és a meleg tej könnyebben felszívódik, és közben a krumplipürét sem hűti le.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?