FAZÉK

3 naponta eszik a fanatikusok, ez most a magyarok legnagyobb kedvence

Augusztus van és a szezon kellős közepe. Több okunk is lenne, hogy 10 perc alatt elkészítsük ezt az isteni csemegét. De a döntő érv mégis az, hogy nagyon finom!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mindenki imádja a zsenge főtt kukoricát, és bár az elkészítésével kapcsolatban óriási a vita, abban mindenki egyetért, hogy forrástól számítva 10 percnél nem kell tovább főzni.

A régi iskola szerint a fazék aljára és a kukoricacsövek tetejére is tenni kell a termést takaró levelekből, azaz a háncsból. Erre a lágy íz elérése, illetve az egyenletes hőelosztás miatt van szükség.

Sokan az egyszerűség kedvéért csak a csupasz csöveket teszik a főzővízbe, mások - úgy, mint például Tószegi Lilla - csak lazán bedobnak néhány csuhélevelet a kukoricák mellé a fazékba.

Nem áll módunkban tesztelni a különböző elkészítési módokat, de a gyanúnk az, hogy a különbség legföljebb árnyalatnyi lehet. A főtt kukorica mindig és mindenkor nagyon finom. Egy azonban biztos, és erre mindenki esküszik: a főzővízbe tilos sót tenni!

(Forrás: Tószegi Lilla, Facebook, Vali Hagyományos konyhája)

címkék: