FAZÉK

20 perces epertorta karamellel

Egy ütős epres sütivel szeretnél előrukkolni, de nincs sok időd? Ezzel a tortával 20 perc alatt elkészülsz!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hozzávalók:

  • 1/2 kg friss eper
  • 1 db kerek piskótalap (készen kapható)
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál étolaj

Így készítsd:

Az epret mosd meg, csöpögtesd le, és vágd fel tetszés szerint. A krémhez verd kemény habbá a jól behűtött tejszínt a porcukorral. A piskótát kend meg vastagon a tejszínnel majd pakold tele eperszemekkel. A karamellhez egy kevés olajon hevítsd fel a kristálycukrot, előbb megolvad, majd megbarnul. A karamellizálódott cukrot csorgasd vékony sugárban olajjal kikent tányérra. Vigyázz, nagyon forró! A megdermedt karamelldarabokat szórd a torta tetejére, igazán különleges lesz!

TIPP:

Ha kicsit több időd van, a tejszínhab alá tehetsz sűrűre főzött vaníliapudingot is, úgy még finomabb! Ebben az esetben várd meg, hogy a puding kihűljön, csak utána tedd a tortára tejszínhabot.

 

Íme, még egy szuperkönnyű finomság eperszezonra:  epres-mascarponés habsüti!

 

 

Babazsúrra epres finomságot gondoltál? Ennek a cuki eperregimentnek egy gyerkőc sem tud ellenállni! 

 

 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?