EZO

Hátrafelé indul a Vénusz, és ez még a retrográd Merkúrnál is durvább lesz!

Másfél évente egyszer eljön a retrográd Vénusz időszaka. Hogy mit jelent mindez? Általában azt, hogy a kapcsolatok és a pénzügyek a fejük tetejére állnak. Megmutatjuk, neked mit hoz a következő ilyen időszak!
  • Szerző: H. G.

Ha a Vénusz bolygó hátrafelé indul, annak mindig nagy hatása van az emberi kapcsolatokra és a pénzügyeinkre. Ilyenkor szoktuk alapjaiban átgondolni azt, hogy hogyan kötődünk másokhoz és a pénzhez. A retrográd Vénusz időszaka általában 18 havonta érkezik el, most pedig a Vénusz 40 napig hátrál majd a Bak jegyében, 2021. december 19. és 2022. január 29. között. A retrográd Vénusz előzetes hatásait viszont már november közepétől érezhetjük egyre erőteljesebben, az utóhatásai pedig csak március 1-én csengenek le. Vagyis asztrológiai értelemben nem könnyű utazás áll előttünk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Retrográd Vénusz 01

A retrográd Vénusz időszaka nagyjából 40 napon át tart majd
Fotó: Pixabay.com

De mit is jelent pontosan a retrográd Vénusz?

A Vénusz a szerelem és a szépség bolygója, amely többek közt a szenvedélyeket, a kapcsolatokat, az élet élvezeteit, a művészetet és a pénzt irányítja. Meghatározza, hogyan éljük meg a társas kapcsolatainkat, mennyire vagyunk vonzóak mások számára, és milyen kapcsolatokat alakítunk ki. De arra is befolyással van, hogyan inspirálódunk, és mennyire tudunk bevonódni az olyan tevékenységekbe, amelyek feltöltenek bennünket. Ebből pedig már látszik, hogy komoly érzelmi kihívásoknak nézünk majd elébe.

A retrográd Vénusz időszakában a Vénusz kissé lelassul a Föld forgásához képest, így erőteljesebben érezteti a hatását. Néha kifejezetten úgy érezzük ebben az időszakban, hogy felgyorsult az életünk. Sokak szerint, ha a Vénusz elindul hátrafelé, még durvább kalamajkát okoz, mint a retrográd Merkúr.

Retrográd Vénusz 02

Ebben az időszakban nagyobb hajlamod lesz a felelőtlen költekezésre

Mire számíthatsz a retrográd Vénusz idején?

Tekintve, hogy a Vénusz a kapcsolatokat, a pénzt, a társas életünket és az önbizalmunkat irányítja, a retrográd Vénusz időszaka kiváló arra, hogy át- és újraértékeljük mindazt, amit ezeken a területen értéknek gondolunk. Új gondolatok bukkanhatnak fel, és új kapcsolatba kerülhetünk egymással és a pénzzel.

A felesleges költekezésnek is jellemző időszaka a Vénusz hátrálásának ideje. A kapcsolatokban sokszor a retrográd Vénusz idején jön el a szakítás, különösen, ha egyébként is voltak már köztetek mély konfliktusok. A jó kapcsolatok viszont ilyenkor még jobban működnek.

A Vénusz hátráló mozgások most a Bak jegyében folyik – erről a csillagjegyről pedig tudjuk, hogy a munka és a pénz fontos számára, viszont rendkívül szorgalmas, egyenes és becsületes. Ez az időszak mindenkit kikényszerít a komfortzónájából, de különösen mélyen érinti a Vénusz bolygó által uralt jegyeket, a Bikát és a Mérleget. A Kosok, Rákok és Bakok is erőteljesen fogják érezni a hatását, és közülük többen is újszerű megoldásokat keresnek majd a meglevő problémáikra. Így akár a javukra is válhat ez a kissé zűrzavaros időszak.

Összpontosíts magadra!

A retrográd Vénusz időszakában újra kell gondolnunk magunkhoz, és a saját testünkhöz fűződő kapcsolatunkat. Iktass be ebben rendszeresen egy forró fürdőt, egy arcpakolást, egy jógaórát, vagy egy kicsivel több alvást. a hajtás helyett inkább pihenj, és kapcsolódj ki, sőt, néha akár még egy kis süti is belefér.

Retrográd Vénusz 03

Itt az ideje, hogy átgondold és helyreállítsd a kapcsolataidat
Fotó: Pixabay.com

Bízz az intuíciódban!

Ideje végre szembenézni a múlttal, és lezárni a vitákat. Akár régi ismerősökkel is fel tudod venni a kapcsolatot, sőt, a rég késő béküléseknek is itt az ideje. Ha a megérzéseid ezt mondják, akkor hallgass rájuk. De akkor se hagyd figyelmen kívül a hangjukat, ha úgy érzed, egy-egy helyzetben valami nem oké.

Figyelj a pénztárcádra!

Bár az ünnepek előtt mindenki hajlamos kicsivel többet költeni, most érdemes odafigyelni a pénztárcádra, hiszen a retrográd Vénusz idején mindenki hajlamos többet költeni a kelleténél. A blokkokat is őrizd meg, arra az esetre, ha esetleg később meggondolnád magad.

Retrográd Vénusz 04

A Vénusz a hajért is felelős, most légy óvatos a hajvágással!
Fotó: Pixabay.com

Légy kedves!

Ebben az időszakban mindenki kevésbé magabiztos, mint máskor. Jól jön, ha magadhoz és másokhoz egyaránt kedvesebb vagy a szokásosnál, ha szeretettel és türelemmel viszonyulsz mindenkihez.

Retrográd Vénusz idején légy óvatos a hajvágással!

Mivel a Vénusz a haj bolygója is, ilyenkor frizura-ügyben is furcsaságok történhetnek. Épp ezért légy óvatos a fodrásznál, ne ilyenkor akard megvalósítani az extrém frizuraötleteidet!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?