EZO

Jönnek a Perseidák: A hullócsillag a legerősebb kötés a szerelemben

Ha szerencséd van, rengeteg hullócsillagot láthatsz augusztusban. Fogj egy pokrócot, feküdj ki a pároddal a szabadba, töltsetek együtt egy éjszakát a csillagos ég alatt!

Augusztus 11-12-én éjjel lesz hazánk felett a legaktívabb a Perseidák meteorraj, nincs is romantikusabb program, mint ilyenkor szemlélni a csillagos eget. A meteorraj nevét onnan kapta, hogy a Perseus csillagkép irányából érkezik. Sok apró porszemcsékből áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek, a földfelszínt nem érik el. Egy óra leforgása alatt, mesterséges fénytől távol, akár 100 hullócsillagot is láthatsz. Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik őket.

Az égi jelenség megfigyeléséhez nincs szükséged semmilyen távcsőre. A meteorok egész éjszaka észlelhetőek, de éjfél után nagyobb az esély, hogy több hullócsillagban gyönyörködhetsz.

A népi hiedelem szerint, ha hullócsillagot látsz, kívánj valamit, mert ha senkinek nem árulod el, akkor a kívánságod teljesül egy éven belül.

Készülj fel előre, gyűjts össze néhány kívánságot. A „csillagmágia” beteljesíti kívánságodat. Ha a pároddal együtt szívet melengető érzést érzel, egészen biztos, hogy ez az érzés megerősíti a bennetek lévő szerelmet. Engedd meg, hogy rabul ejtsen közben a csodálatos égi színdarab!

További látványos képek itt:

https://www.facebook.com/CzakoBalazsPhotography/

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?