EZO

Így hatnak rád a frontok és a felhők, ez döbbenet!

ó Régóta ismert, hogy a felhők formája, színük árnyalata és csapadéktartalmuk valójában az aktuális légköri viszonyoktól függ.
címkék:

Ám azt kevesen tudják, hogy ugyanezek a fizikai tényezők ránk, emberekre is hatást gyakorolnak, így az égen éppen látható felhők alakjából következtethetünk arra, mi minden vár ránk aznap.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

Lencsefelhő – béke, nyugalom Igazán ritka természeti jelenség, mely többnyire valamilyen magaslati pont fölött, alakul ki. Ez a felhő lusta, szinte meg sem mozdul, nem véletlenül, hiszen a légköri energiák ilyenkor a nyugalomnak kedveznek. Ha ilyet látunk, többet mosolygunk és vidámabbnak érezzük az életet.

Szálas fátyolfelhő – valami készül. Tiszta időben az egyik leggyakoribb égi maszat, megfigyelhető rajta ún. hálójelenség is. Felbukkanása nincs évszakhoz kötve, de leggyakoribb mégis melegfrontok előtt. Kedves megjelenése miatt azt hinnénk, hogy ártalmatlan, pedig épp fátyolfelhősödéskor válhatunk feszülté. Nem árt odafigyelni a vérnyomásunkra!

Pamacsos gomolyfelhő – hangolódjunk szerelemre. A köznyelvben bárányfelhőnek nevezett égi jelenség a középszintű légréteg stabilitására utal. Bár nem tiszta az ég, ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy se vihar, se eső nem várható. Ezek a körülmények a kiteljesedésnek kedveznek, ilyenkor érdemes randevúzni vagy beiktatni az intim pillanatokat.

Csupasz zivatarfelhő – kezdődik a veszekedés. Gyakran szürkés árnyalatú tömbje hatalmas gomolyokból áll össze, meglehetősen intenzív tevékenységgel. Szinte mindig hatalmas záporesőt, zivatart hoz, mely gyakran jár jelentős légnyomásváltozással. Ezt elsősorban az indulatos, hirtelen haragú emberek érzik meg, ilyenkor jobb kerülni a társaságukat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?