EZO

Nyisd ki a harmadik szemed: így fejleszd az intuíciós készségedet

Hallottál már a harmadik szem csakráról? Hallgass a megérzéseidre, lásd másképp a világot!!

A buddhista hit szerint az emberi szervezet megfelelő működésében nagy szerepet játszanak a csakrák, vagyis az energiaközpontok. 7 fő csakra, vagyis központ található meg minden ember testében. Ha az egyik nem működik megfelelően, az egész szervezetünkben felborul az egyensúly, ez pedig testi, lelki betegségek formájában nyilvánul meg. De melyik is az a harmadik szem csakra és hogy működik?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

A harmadik szem a hatodik csakra, a két szemöldök közötti területen helyezkedik el, a homlok közepén. Ez a belső bölcsesség, intuitív látás, érzelmi intelligencia, tudatosság területe. Az intuitív képzelőerő, a kreativitás, és a lelki erő központja. A fizikai és szellemi világ összekapcsolódása, a belső énünk, a látható és láthatatlan világ közötti kapcsolat irányítója. Bizonyára hallottad már azt a mondást, hogy „láttam a lelki szemeimmel”, pontosan erről van szó. Ilyenkor a harmadik szemünket használjuk, amikor ez az érzés felerősödik bennünk.

Az emberek nagy része teljesen spontán használja ezt a képességét, de soha nem figyelt rá. Természetesnek veszi, megérzéseknek tekinti, vagy nem is foglalkozik vele.

Pedig tudatosan is képesek vagyunk az intuíciónkat fejleszteni, és hallgatni a belső megérzésekre. Sokszor ezt akkor tesszük meg ösztönösen, amikor nagyobb válság, probléma merül fel az életünkben. Ilyenkor spontán is bekapcsolhat ez a csakránk, és akkor előbb-utóbb megtaláljuk a számunkra megfelelő kiutat a helyzetből. Ha megnyitjuk a harmadik szemünket, sokkal tisztábban látjuk a múltat, a jelent és a jövőt is. Nagyon fontos, hogy a belső megérzéseinkre hallgatva találjuk meg az életben a számunkra legmegfelelőbb utat. Ha ebben a csakrában energetikai blokkok vannak, akkor betegségek alakulhatnak ki a testünkben. Ilyen a depresszió, a gerincfájdalom, az alvási vagy a tanulási nehézségek.

Nyissuk meg a harmadik szemünket!

Fotó: Shutterstock

Fontos, hogy nyugodt helyen, és csendben kezdjünk hozzá. Figyeljünk oda a légzésünkre, igyekezzünk befelé fordulni. Mindenképpen nyugalmas körülmények szükségesek hozzá. Dörzsöljük össze a tenyerünket, majd amikor felmelegednek, helyezzük a szemünkre. Csukott szemmel végezzünk szemkörzést balról jobbra, fentről lefelé, majd teljesen körbe. Közben párologtassunk levendula illóolajat és képzeljük magunk elé az indigókék színt. (Ez a csakra színe ). Kenjük be a szemöldök közötti részt levendula illóolajjal, és enyhén masszírozzuk bele.

Tipp:

Meditáció is elősegíti ezt a folyamatot. Meditáljunk holdfénynél, tanuljunk meg mantrákat és alkalmazzuk, vizualizáljunk pozitív történéseket. Szantálfa, rozmaring illóolaj is segítségünkre lehet. Viseljünk indigókék színű ruhát, helyezzünk el a lakásba ilyen színű tárgyakat.

Ez egy folyamat, rendszeres gyakorlás mellett figyeljük meg a változásokat, és az érzékelésünket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?