EZO

Fordul a kínai horoszkóp: jön a Kutya éve

A kínai újév február 16-án pénteken köszönt be, ezúttal a Kutya éve jön, jó adag szerencsével és kihívásokkal is! Mutatjuk a távol-keletiek előrejelzését 2018-ra!

A kínai újév kezdetét milliárdnyi ember ünnepli világszerte és nemcsak a kínaiak. Egyre többen vélik úgy, ahhoz megtaláljuk saját magunkat ebben a rohanó világban, vissza kell nyúlni a keleti bölcseletekhez. Egyik fontos igazodási pont a kínai naptár, mely szerint a Kutya éve köszönt ránk.

Ahogyan a kutyák jól ismertek védelmező természetükről, így a védelem kulcsfontosságú kérdés lesz az egyébként feszültséggel teli évben.

Számos pozitív változás is várható, hiszen a Kutya éveiben az önmagunkon való dolgozás válik hangsúlyossá: ahogy a kutyák kiássák a mélyből a csontot, ugyanúgy nekünk is le kell mennünk a lelkünk legmélyére, hogy személyes fejlődésünkhöz felhasználhassuk a múltban gyökeredző problémákat.

A Kutya évében születetteknek szükségük lesz az összes szerencsére, ugyanis a kínai horoszkóp szerint az adott év jegyét éri a legtöbb kihívás. 

Szerencseszámuk a 3, 4 és a 9, színük pedig a zöld, piros és a lila. Szerencse viráguk a rózsa és az orchidea, ha pedig irányról van szó, akkor kelet, dél-kelet és dél.

Akik a Kutya évében születtek, jellemzően hűségesek, társaságkedvelők, szorgalmasak, élénkek, alkalmazkodóak és okosak. Nem félnek a mindennapi élet nehézségeitől, harmonikus dinamikával vesznek részt mások életében.

Erősségei: Bátor, lojális, felelősségteljes, okos és élénk.

Gyengeségei: Érzékeny, konzervatív és makacs.

Lapozz a folytatáshoz!


Miért tartják rendkívül szerencsésnek a Kutya évét a kínaiak?

A kutyák szimbolizálják a szerencsét Kínában: ha egy kóbor kutya közeledik a házhoz, azt jelenti, hogy a szerencse a családba kerül. A kutya hűséges védelmezője tulajdonosának, függetlenül attól, hogy gazdag-e. 

Természetesen a kínaiaknak is vannak babonáik, amiket betartanak, ha beköszönt az újév. Összegyűjtöttük a legelterjedtebbeket, döntsd el te, hogy alkalmazod-e február 16-án őket.

Ezeket kerüld el az kínai újév első napján:

Gyógyszer: Aki a holdév első napján gyógyszert vesz be, azt jelenti, hogy egész évre beteg lesz.

Újévi reggeli: Zabkását tilos enni, mert úgy gondolják, hogy csak a szegények eszik, helyette bőségesen reggeli javallott.

Mosás: Az emberek nem mosnak ruhát újévkor, mert pont ekkor ünnepli születésnapját Shuishen, a Víz Istene.

Hajmosás: Hajat sem szabad mosni a holdvilág első napján. A kínai nyelvben a haj ugyanazt a kiejtést és karaktert használja, mint a "fa" azaz facai, ami azt jelenti, hogy "gazdagabbá válik".

Éles tárgyak: Kerülni kell a kések és az ollók használatát, hogy bármilyen baleset előfordulását megakadályozzák. A kínaiak ugyanis minden balesetről úgy gondolják, hogy rosszindulatot vagy a vagyon kimerülését eredményezi.

Kimozdulás: Egy nő nem hagyhatja el a házát, különben szerencsétlen lesz a következő évben. Házas nő sem látogathatja szülei házát, ugyanis ha nő jelenik meg az újév napján először az ajtóban, akkor az  gazdasági nehézségeket okozhat a család számára.

Seprű: Ha söpörsz ezen a napon, akkor a vagyonod is el fog veszni.

Gyermekek sírása: Úgy gondolják, hogy egy gyermek sírása ugyancsak balszerencsét hoz a családnak. A szülők ilyenkor próbáljanak a szokásosnál is jobban bánni a gyerekeikkel.

Lopás: Ha valakit meglopnak, akkor az elkövetkező évben ellophatják az egész vagyonát. Kölcsönadni sem szabad ezen a napon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?