EZO

Válassz egy tarot lapot, nézd meg, mit üzen ma neked

Izgalmas világba kalauzol most az egyiptomi tarot kártya. Válassz egyet a lapok közül, és ismerd meg rejtett üzenetét!

Úgy tartják, az egyiptomi tarot a bölcsek kártyája. Az ókori Egyiptomban komoly hagyománya volt a kártyákkal való jóslásnak, jövendőmondásnak. Majd a nagy kultúra hanyatlása után, hosszú időre feledésbe merült ez a szokás, és csak játékkártyaként használták a tarotot. Jóslásra csak 1781-től kezdték újra felfedezni. Antoine Court de Gébelin volt az, aki a motívumokban felfedezett egy szimbolikus nyelvet. „Megszólaltak” ismét az egyiptomi tarot lapok. Misztikus és csodásan megrajzolt ábrák igazítanak el téged is a mindennapokban. Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak. Válassz egyet!

1. Az ördög lapja

Szenvedély, titkos vágy keríthet hatalmába. Te döntöd el, engedsz-e a csábításnak. Vigyázz a mértéktelenséggel! Ne légy túlzottan anyagias. Ez a lap arra figyelmeztet, hogy ne kerülj bonyodalmakba. A szerelem terén is légy óvatos, ne adj teret sóvárgásnak, csábításnak sem. Szabadulj meg kötődéseidtől, mert csak akkor léphetsz szabadon, tiszta szívvel hozott döntések útjára!

2. Kardok ásza

Lehetőséged nyílik arra, hogy megfontolt, egyértelmű döntést tudj hozni. Szakmai szempontból egy konfliktushelyzetben képes leszel kreatív, új nézőpontból szemlélni a világot. Ne vessz el a részletekben, engedd el az illúziókat. Párkapcsolati kérdésben lehetőséged nyílik egy hosszú, mély beszélgetésre, de az is lehet, hogy megoldódik egy régi probléma. Nagyon fontos dolgot sikerül tisztáznod.

3. Botok kettes

Nem látod a helyzetből a kiutat? Megrekedtél? Ne engedd, hogy a közöny legyen rajtad úrrá! Ez vonatkozik a munkádra is. Lehetséges, hogy a párkapcsolatodba belépett egy harmadik személy, és nem tudsz választani. Vagy az is lehet, hogy nem tudod, hogy továbblépj-e, vagy próbáld ismét felszítani a kettőtök közötti tüzet. A tanácstalanság elbizonytalanít, így szétforgácsolódik az erőd. Töltődj fel, figyelj befelé. Keresd meg a benned rejlő szenvedélyt és lelkesedést a helyzetből való továbblépéshez. Így rá fogsz találni a helyes útra.

A tarot felépítése:

A tarot 78 lapból áll. Lapjait két csoportra oszthatjuk: a 22 Nagy és az 56 Kis Arkánumra. A Nagy Arkánum számozott és névvel ellátott lapjain egyedi motívumok láthatók, amelyek nem ismétlődnek, hanem meghatározott sorrendben követik egymást. A Kis Arkánum ezzel szemben négy színcsoportból áll, csoportonként egy-egy ászt, 2-től 10-ig számozott lapokat, valamint négy-négy udvari lapot: apródot, lovagot, királyfit és királynőt, tehát színenként 14 lapot tartalmaz. A kis Arkánum színei hagyományosan: Botok, Kardok, Kelyhek és Érmék.

 

És ezeket olvastad már?