EZO

Megnyitja a lélekkaput a decemberi telihold, nem hiszed el, mi fog történni ezután

A Hold havi ciklusának csúcspontja a telihold, amely az emberekre is nagy hatással van. A decemberi telihold az őszinte beszélgetéseknek kedvez majd – megmutatjuk, hogyan.
  • Szerző: H. G.

Szinte mindenki tapasztalta már, hogy teliholdkor megváltozik a viselkedése: van, aki érzelmesebb, van, akinek a megérzései erősödnek fel, mások pedig nem tudnak aludni. A decemberi telihold december 18-án uralja az égboltot, a Hold ekkor a levegős, beszédes és logikus Ikrek jegyében jár majd. Vagyis ez a telihold arra késztet majd bennünket, hogy őszintén beszéljünk, végre megbeszéljük az érintettel, hogy mit érzünk. A társas életre való igényünk is felerősödik ebben a holdfázisban, közvetlenül az ünnepek előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Decemberi telihold 01

A decemberi telihold különösen nagy energiával segíti az utunkat
Fotó: Pixabay.com

A decemberi telihold az év egyik legsötétebb és leghidegebb napján világítja be az eget. A Hold és a Nap ellentétes állása felrázza és felerősíti az érzelmeinket, és segít, hogy tisztázzuk azokat. De vajon mit is tapasztalhatunk ilyenkor pontosan?

A decemberi telihold megzavarhatja az éjszakádat

A hold energiája mindig a telihold idején éri el a csúcspontját, a decemberi telihold esetében pedig ez az energia különösen erős lesz. Nem csoda, ha ébernek és idegesnek érezzük majd magunkat, és még akkor sem tudunk aludni, ha a telihold máskor nem zavar a pihenésben. Ha pedig mégis el tudsz aludni, ne csodálkozz, ha vad álmaid lesznek. Álmodban visszatérhetnek a mélyre ásott érzelmeid, sőt, akár rémálmok is előfordulhatnak.

decemberi telihold 02

A decemberi telihold megzavarhatja az alvásodat
Fotó: Pixabay.com

Turbóra kapcsolnak az érzelmek

A Hold energiája elsősorban az érzelmekre hat. A mostani teliholdnál pedig előtérbe kerül a sebezhetőség témája is. Épp ezért ne csodálkozz, ha extrán érzelmes leszel ezekben a napokban, és ezeket az érzelmeket meg is akarod majd beszélni a szeretteiddel, vagy más módon kifejezésre akarod juttatni. A karácsony közeledtével egyébként is elborítanak bennünket az érzelmek, de érdemes vigyázni, hogy az ünnepek és a telihold energiái együtt ne sodorjanak el teljesen.

Decemberi telihold 03

A decemberi telihold energiája megvilágítja az ellentmondásos gondolatainkat
Fotó: Pixabay.com

A decemberi telihold kedvez a társas életnek

Míg újhold idején inkább visszahúzódunk, a telihold a társas élet felé terel bennünket. Különösen akkor, ha ehhez a kommunikatív, társas jegy, az Ikrek energiája is társul. Ebben az időben többször összpontosítjuk az energiánkat a kapcsolatainkra, szívesebben vagyunk együtt másokkal, és nagy hangsúlyt helyezünk arra is, hogy végre teljesen őszintén beszéljünk egymással, és elmélyülhessenek az utóbbi időben talán kissé meglazult kapcsolatok.

A decemberi telihold tiszta gondolatokat hoz

Ahogy a Hold világít az égen, úgy világítja meg a telihold a gondolatainkat is – ez is azt segíti, hogy érthetően kifejezzük őket. Most tisztázódhatnak a mélyről jövő, ellentmondásos érzelmek is, végre képesek leszünk azokat logikus szavakba, mondatokba önteni. Ez az időszak azt is segíti, hogy azonosítsuk a rossz szokásainkat, és megszabaduljunk tőlük. itt az ideje, hogy elengedjük, ami már rég nem szolgál minket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?